"Uprava naivna, igrači malodušni, vezisti ne znaju…"

Premier League 17. dec 201818:47 > 19:23
Clive Brunskill, Getty Images

Fudbaleri Mančester Junajteda su u nedelju poraženi na gostovanju Liverpulu (3:1) u Premijer ligi, što je samo jedan od loših rezultata koje ekipa menadžera Žozea Murinja beleži od početka sezone. Kritike na račun Crvenih đavola stižu sa svih strana, a pridružili su im se i legende "Old Traforda".

Bivši kapiteni Mančester Junajteda Roj Kin i Gari Nevil su pod vođstvom ser Aleksa Fergusona na „Teatar snova“ doneli mnoštvo trofeja, uz atraktivnu i uvek borbenu igru. Ipak, Žoze Murinjo je doneo svoj stil igre, koji ove sezone ne donosi dobre rezultate. 

Poslednji u nizu bilo je neubedljivo izdanje na „Enfildu“ u nedelju.

Gari Nevil pogotovo nije mogao da shvati odluku Murinja da na klupi protiv Liverpula ostavi francuskog vezistu Pola Pogbu. 

„Ne mogu da ne govorim o Junajtedovoj sredini terena. Ako ste Pol Pogba i gledate Matića, Ereru, Felainija, Freda, koji su igrali sinoć…niko od njih ne ume da doda loptu. Niko od njih u biti ne ume da prihvati i doda loptu. To je za mene potpuno šokantno. Mislim da je Junajted bio grozan, to nije dovoljno dobro“, rekao je Gari Nevil, a zatim je nastavio i sa kritikama upućenim upravi:

„Upravni odbor je bio tako naivan kada je dao Murinju novi ugovor. Mančester Junajtedu je potreban reset. Nije samo do menadžera, dublje je od toga. Izgubili su kontrolu nad klubom kada su mu dali produžetak ugovora. Minut pošto se vratio posle letnje pauze, on je počeo a klub je izgubio kontrolu. Ne postoji iskustvo ili znanje u klubu iznad njega, koje će uspeti da kontroliše ili da upravlja njime“. 

Michael Steele Getty Images Sport

Kritike je izneo i temperametni Roj Kin.

„Velika je neizvesnost pred njima u budućnosti. Verujem da velika većina igrača nisu dovoljno dobri da igraju za Mančester Junajted. Oni su dobri igrači, ali nisu dovoljno dobri za Junajted. Oni su toliko daleko iza igrača Mančester Sitija, Liverpula, Totenhema i Čelsija. Najveći problem je u defanzivi, morate da imate neku osnovu za napad. Oni izgledaju kao u haosu“, kazao je Roj Kin i nastavio o Polu Pogbi:

„Ako on sedi na klupi i ne ulazi u igru, pomislite da su mu igrački dani odbrojani. Mislim da u januaru neće uraditi ništa, ali na leto bi trebalo da ga puste da ide. Gledajući meč Murinjove ekipe, voleo bih da znam kakva je atmosfera u trening centru. Da li su srećni u svlačionici? Jer kada vidim govor tela igrača, steknem utisak da oni ne uživaju da igraju za Mančester Junajted. Neki od njih deluju nezaintersovano. Da li im to dolazi od menadžera?“. 

Charles McQuillan, Getty Images