Preokret – Suzana Dinidž neće na čelo Premijer lige

Premier League 30. dec 201821:15 > 21:27
Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

Kako je saopštila Premijer liga, novi izvršni direktor takmičenja neće postati kako se očekivalo Suzana Dinidž, pošto je jedna od najmoćnijih žena u britanskom biznisu rešila da promeni mišljenje.

Premijer liga je sredinom novembra objavila da će mesto izvršnog direktora Premijer lige, umesto Ričarda Skadamora, od 1. januara 2019. godine preuzeti predsednik televizijske mreže „Animal Planet“ Suzana Dinidž.

Ipak, dva dana pre preuzima nove funkcije 51-godišnja gospođa Dinidž je neočekivano rešila da odustane od tog položaja. 

„Uprkos odluci da se obaveže na funkciju u Premijer ligi, Suzana Dinidž je obavestila Komitet za nominovanje da neće obavljati ulogu izvršnog direktora. Komitet je obnovio konkurs za položaj i razgovara sa kandidatima. Daljih komentara neće biti dok se odluči o novom postavljenju„, stoji u saopštenju Premijer lige. 

Uzbuđena sam što sam dobila priliku da se okušam u ovoj fantastičnoj ulozi. Premijer liga je veoma bitna ogromnom broju ljudi. Ona predstavlja sam vrhunac profesionalnog sporta, a imati priliku da predvodite tako dinamičnu i inspirativnu organizaciju prava je privilegija. Uz podršku klubova i kolega jedva čekam da nastavim sa uspesima Premijer lige u predstojećim godinama“, rekla je u novembru Suzana Dinidž, ali je iz za sada nepoznatih razloga odlučila da se ne prihvati nove uloge.