Nasriju završena suspenzija – zvanično u Vest Hemu

Premier League 1. jan. 201913:24 > 13:26
Podeli:
Gonzalo Arroyo Moreno, Getty Images Sport

Francuski fudbaler Samir Nasri potpisao je ugovor sa Vest Hemom istog dana kada mu je istekla suspenzija zbog dopinga.

31-godišnji Nasri je bio bez kluba od 31. januara 2017. godine, kada je napustio turski Alanjaspor. On je sa ‚Čekićarima‘ potpisao ugovor do kraja sezone, pošto je odradio jednoipogodišnju suspenziju zbog intravenskog tretmana, koji je zabranjen po antidoping pravilima.

Suspenzija je istekla 31. decembra, pa je dobio zeleno svetlo za povratak u Premijer ligu u kojoj je prethodno igrao za Arsenal i Mančester Siti. Za šest godina u redovima ‚Građana‘ osvojio je dve titule u Premijer ligi i jedan Liga kup.

Vratiti se u najkonkurentniju ligu na svetu, sa ambicioznim timom i menadžerom kojeg poznajem – to je najbolji posao na svetu i izuzetno sam uzbuđen“, istakao je Nasri, koji je do sada zabeležio 215 nastupa u Premijer ligi.

Francuski fudbaler je u Sitiju sarađivao sa Manuelom Pelegrinijem, koji trenutno vodi Vest Hem, a bez mesta u timu je ostao po dolasku Pepa Gvardiola, pa je prosleđen na pozajmicu u Sevilju, pre selidbe u Tursku.

Nasri je, inače, prvobitno suspendovan na šest meseci dok je bio na pozajmici u Sevilji. U februaru 2017. godine, andalužanski klub je retroaktivno tražio izuzeće za terapeutsku upotrebu za Francuza, što je Evropska fudbalska unija odbila. U avgustu prošle godine vladajuće telo evropskog fudbala mu je produžilo kaznu na 18 meseci, retroaktivno od 1. jula 2017. godine.

Po ugovoru koji je potpisan poslednjeg dana 2018. godine, Vest Hem ima opciju da produži saradnju sa Nasrijem za narednu sezonu.