"Izgleda kao san, kao da sam juče stigao u Dortmund"

Podeli:
Matthias Hangst/Getty Images

Fudbaler Borusije iz Dormunda Kristijan Pulišić oglasio se preko svog tviter profila svim navijačima, nakon što je njegov prelazak u Čelsi konačno dogovoren.

Svi detalji njegovog prelaska u redove „Plavaca“ su već dogovoreni, a klub iz Dortmunda će profitirati za 64 miliona evra.

Pulišić je uslove saradnje sa Čelsijem dogovorio šest meseci pre isteka ugovora sa Borusijom, pa će na Borusija Parku provesti narednih šest meseci kao pozajmljeni igrač Čelsija.

Pulišić je na svom tviteru napisao pismo navijačima Borusije.

„Dragi navijači,

Teška srca moram da saopštim da provodim poslednje mesece u vašem/našem klubu. Kao da sam juče stigao u Dortmund, neiskusan, nervozan, ali i ponosan šesnaestogodišnjak iz malog američkog grada. Nisam znao šta me čeka, ali sam brzo saznao da sam u najboljim rukama. Ne bih bio tu gde jesam da nije bilo kluba koji mladim igračima daje šansu. Bilo je zadovoljstvo igrati za žuto-crne pred južnom tribinom. Doživeo sam mnogo nezaboravnih trenutaka, izgleda kao san. Prihvatili ste me kao dečaka, pomogli mi da se razvijem i izrastem u profesionalnog fudbalera. Na tome sam iskreno zahvalan„, napisao je Pulišić.

On je u sovm obraćanju istakao i da se raduje odlasku u Čelsi.

Privilegija je potpisati za takav legendarni klub i radujem se napornom radu kako bih bio ravnopravan član ekipe vrhunskih fudbalera. Radujem se saradnji sa Mauricijom Sarijem i stručnim štabom„, napisao je Pulišić.

Mladi krilni igrač (20) ponikao je u Dortmundu, a za prvi tim je debitovao 2016. godine. U međuvremenu je odigrao 115 utakmica, postigao 15 golova i 24 puta bio asistent.

Ove sezone je dobrim rezultatima kluba sa Vestfalena doprineo sa tri gola i četiri asistencije.