Klop čestitao Borusiji na Pulišiću: Dobar posao

Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Borusija iz Dortmunda je svog ofanzivnog vezistu Kristijana Pulišića prodala Čelsiju za 64 miliona evra. Menadžer Liverpula Jirgen Klop pozdravio je potez svog nekadašnjeg kluba.

Iako Čelsijev igrač, Amerikanac hrvatskog porekla u Borusiji će ostati na pozajmici do kraja sezone, posle čega će preći na Ostrvo.

Povezano

Kristijan Pulišić je veoma dobar igrač. Već dugo ga poznajem i pratim njegov razvojni put. Dobar transfer za Čelsi, ali i za Borusiju jer će moći da ga zadrži do leta“, istakao je Klop i dodao:

Još jedan mlad, talentovan igrač će zaigrati u Engleskoj, što je dobro“.

BVB ni po koju cenu nije želela da pusti 20-godišnjaka da ode tokom zime, kako ne bi ugrozila ovosezonske ciljeve. Sa druge strane, Čelsiju se žurilo da finalizuje transfer, budući da mu predstojećeg leta preti zabrana transfera od strane FIFA.

„Milionerima“ je pošlo za rukom da inkasiraju rekordnu sumu za igrača čiji ugovor je važio do 2020. godine, a da ga istovremeno zadrže do kraja sezone.

Pulišić je u dosadašnjem toku sezone odigrao 18 mečeva, u kojima je upisao tri gola i četiri asistencije, a portal „Transfermarkt“ njegovu trenutnu tržišnu vrednost ocenjuje na oko 50 miliona evra.