Golman Palasa pod istragom zbog nacističkog pozdrava

Premier League 8. jan 201914:55 > 15:10
Podeli:
Tony Marshall/Getty Images

Fudbalska asocijacija Engleske je počela istragu protiv Velšanina Vejna Henesija koji se pojavio na slici saigrača Maksa Mejera kako salutira nacističkim pozdravom. Golman Kristal Palasa je poručio da ga je kamera slučajno uhvatila kako salutira i da mu to uopšte nije bila namera.

Fudbaleri nekada znaju da prave velike gluposti kada se opuste i kada misle da ono što rade neće otići do javnosti. Tako je na slici koju je objavio nemački fudbaler Kristal Palasa Maks Mejer u kadru i golman Vejn Henesi koji salutira nacističkim pozdravom. Ipak Velški golman je odmah putem Tvitera poručio da njegova gestikulacija nema veze sa nacizmom. 

https://twitter.com/WayneHennessey1/status/1082058856014987270

Sinoć sam bio na večeri sa saigračima i pravili smo grupnu fotografiju. Mahao sam i vikao na osobu koja je pravila sliku da već jednom to uradi, a u istom trenutku sam stavio ruku preko usta kako bi me čuo glasnije. Kamera je zabeležila kako ja pravim potpuno neprihvatljiv pozdrav. Mogu svima da kažem da to nikada ne bih uradio i da je ovaj pozdrav potpuno slučajan“, poručio je Henesi na Tviteru. 

Maks Mejer je sliku postavio na Instagram storiju tako da je ona nestala, a slika je nastala posle trijumfa u FA Kupu protiv Grimzbija.