Fulam otpustio Ranijerija

Premier League 28. feb 201917:42 > 18:05
Ian MacNicol, Getty Images

Italijanski stručnjak Klaudio Ranijeri smenjen je sa mesta menadžera Fulama, saopštio je u četvrtak klub iz Londona.

Iskusni italijanski trener je u Fulam stigao sredinom novembra kao zamena za srpskog stručnjaka Slavišu Jokanovića, koji je dobio otkaz posle serije loših rezultata kluba sa „Krejven Kotidža“. 

Međutim, ni Ranijeri nije uspeo ozbiljnije da popravi formu i rezultate Fulama, sa kojim je ostvario tri pobede, tri remija i deset poraza u Premijer ligi. Takođe, Fulam je eliminisan u FA kupu od četvrtoligaša Oldama. 

Funkciju vršioca dužnosti menadžera po odlasku Ranijerija dobio je dosadašnji trener kluba Skot Parker. 

„Posle našeg razgovora jutros, Klaudio Ranijeri se složio sa mojom odlukom da je promena u interesu svih. Ranijeri je bio džentlmen, kao i uvek, što me nije iznenadilo. Njegov boravak u Fulamu nije proizveo ishod kakav smo očekivali i kakvom smo se nadali kada je postavljen za menadžera u novembru. Ipak, on nije jedini krivac za situaciju u kojoj smo sada. Klaudio je nasledio teško stanje, ekipu koja je u osam mečeva pre toga osvojila samo bod, a po dolasku je odmah doprineo osvajanju devet bodova u prvih osam mečeva na klupi. Iako nismo uspeli da zadržimo taj ritam, ja sam mu zahvalan za sve što je učinio. Klaudio napušta Fulam kao naš prijatelj, a mi znamo da će ubrzo ponovo biti uspešan“, rekao je vlasnik Fulama Šahid Kan u saopštenju o smeni Italijana. 

„Očigledno je da sam razočaran rezultatima u poslednje vreme, kao i što nismo nastavili da gradimo na temeljima dobrog starta kada sam došao. Želim da se zahvalim klubu, igračima i navijačima za podršku koju su mi pružili“, dodao je Ranijeri.

Fulam je pretposlednji na tabeli Premijer lige sa 17 bodova, dok u sledećem kolu 3. marta dočekuje Čelsi.