Toni: Pep voli izazove, razmišlja o Romi i Juventusu

Premier League 27. apr. 201917:45 > 17:53
Podeli:
Getty Images/ Valerio Pennicino

Nekadašnji italijanski reprezentativac Luka Toni istakao je u intervjuu za „Tutosport“ da će menadžer Mančester Sitija Pep Gvardiola jednog dana voditi klub Serije A.

Pep voli izazove. Kada je, dok je bio u Bajernu, saznao da će naredne sezone preći u Mančester Siti, ispričao mi je da želi da se vrati u Seriju A kao trener“, istakao je Toni i dodao o kojim klubovima bi moglo da se radi.

Roma, za koju je igrao, a i dalje je sa njima u kontaktu, ili Juventus, koji je broj jedan u Italiji“.

Aktuelni trener Građana dobro poznaje italijansku ligu, budući da je nastupao za „Vučicu“ i Brešu, čije je boje branio zajedno sa Tonijem.

Španski stručnjak, koji se trenutno bori za osvajanje Premijer lige, ugovorom za Siti vezan je do 2021. godine. Ipak, često se spekuliše o njegovom prevremenom odlasku iz tog kluba.

Da li će otići predstojećeg leta? Ne verujem, ali nikada ne znate šta može da se dogodi. Vrhunski treneri su zavisni od tržišta. Sada deluje tako da su svi povezani sa svojim klubovima. Međutim, kada neki trener bude neočekivano otpušten, tada može da se dogodi domino efekat“.

Mesto trenera u Romi može da bude oslobođeno krajem sezone. Ugovor aktuelnog trenera Klaudija Ranijerija, koji je u martu stigao u Rim, ističe krajem sezone, a još nije poznato šta će se potom dogoditi.

Kada je reč o Juventusu, Masimilijano Alegri je osigrao petu uzastopnu titulu domaćeg šampionata sa Starom damom.

Veoma cenim Alegrija. U slučaju da se on odluči da ode, očekujem na njegovom mestu zvučno ime. Ako Gvardiola napusti Siti, ne bih se nimalo iznenadio da ode u Juve“, zaključio je 41-godišnjak.

Tri kola pre kraja, Mančester Siti sa 89 bodova zauzima drugo mesto, a Liverpul je na čelu sa dva boda prednosti.