Klub "Klase '92" stigao do Nacionalne lige

Premier League 11. maj 201919:30 > 19:33
Podeli:
Marc Atkins/Getty Images

Fudbalski klub Salford Siti, koji se nalazi u posedu članova legendarne generacije Mančester Junajteda, pobedio je Fajld rezultatom 3:0 u finalu petog ranga engleskog fudbala i izborio plasman u Fudbalsku ligu Engleske.

Zahvaljući pobedi na „Vembliju“, Salford, čiji su vlasnici nekadašnji igrači ‚Crvenih đavola‘ Gari i Fil Nevil, Pol Skols, Niki Bat, Rajan Gigs i Dejvid Bekam, naredne sezone će igrati u Ligi dva.

U trenutku kada su ga preuzeli članovi „Klase ’92“, 2014. godine, Salford je igrao u Severnoj diviziji, što je sedmi rang. Ulazak u Fudbalsku ligu Engleske znači da Salford, koji je osnovan 1940. godine, postaje punopravni profesionalni klub.

Većinski vlasnik Piter Lim, braća Nevil, Bat, Gigs i Bekam prisustvovali su istorijskom trenutku svog kluba, a do kojeg su došli zahvaljujući golovima Emanuela Diseruva, Karla Pjerđanija i Ibua Turaja. Na taj način je klub izborio četvrtu promociju u viši rang u poslednjih pet godina.

Bio je to samo san kada smo krenuli, a to što smo uspeli je neverovatan osećaj. Sjajno je igrati na ‚Vembliju‘ i pobediti, zaista ne postoji bolji osećaj“, rekao je Pjerđani.

https://twitter.com/GNev2/status/1127259116269899776