Everton – Totenhem 16:00 SK+

Premier League 9. dec 201212:03 > 16:33
Podeli:

Dva tima koja su osuđena da uvek budu vereni a nikada u braku sa borbom za šampionsku titulu sastaće se na Gudison Parku.

Dejvid Mojes će ponovo moći da računa na Kevina Miralasa i Šejmusa Kolmana na ovom velikom derbiju, ali je pitanje da li će oni tako roviti moći da startuju. Viktor Aničebe i Fil Nevil sigurno neće moći da zagraju, ali najbitnije za Mojesa je to da je Maruan Felaini zdrav i raspoložen.

Majkl Doson se polako oporavlja od povrede zadnje lože, ali verovatno će ovaj meč biti prerano za njega. Problem sa zadnjom ložom ima i Geret Bejl pa na žalost verovatno ćemo biti lišeni uživanja da gledamo njegova majstorstva, a očekuje se da ponovo Ugo Ljoris bude na golu. Skot Parker, Benoa Asu Ekoto i Junes Kabul se i dalje oporavljaju od teških povreda.

Everton je poslednja tri meča odigrao rezultatom 1-1, ali je zato pobedio Totenhem poslednja dva puta kada su im dolazili na Gudison. Everton je postigao 68% svojih golova ove sezone u prvom poluvremenu a pored toga su pogađali okvir gola 13 puta. Kada bi se utakmice ove sezone završavale u 80. Minutu, verovali ili ne, Totenhem bi bio vodeći na tabeli. Džermejn Defo je tri puta ove sezone postizao po dva gola, čime samo može da se pohvali još Demba Ba.

Author: BJ