Pouzdana zamena: Kabaljero i sledeće sezone u Čelsiju

Premier League 22. maj. 201921:25 > 21:32
Podeli:
Clive Rose/Getty Images

Argenitnski golman Vilfredo „Vili“ Kabaljero“ potpisao je novi ugovor sa londonskim Čelsijem, pa će 37-godišnji čuvar mreže i u narednoj sezoni biti zamena najskupljeg golmana sveta Kepu Arisabalagu.

Kabaljero će biti pod ugovorom sa „Plavcima“ do kraja sezone 2019/2020.

Veoma sam srećan što sam produžio ugovor sa Čelsijem. Nadam se da ćemo u narednoj sezoni ostvariti mnoge od naših ciljeva. Ovo je bila velika odluka i srećan sam što ću ostati u velikom klubu poput Čelsija“, rekao je Kabaljero.

Kabaljero je u profesionalnoj karijeri koja traje od 2001. godine nosio dres Boke Juniors, Elćea, Arsenala Sarandija, Malage i Mančester Sitija, pre nego što je 2017. godine pojačao Čelsi.

Povezano

Vili je bio pouzdana zamena i imao je neke upečatljive partije koje su pomogle ekipi da dođe do finala Lige Evrope ove sezone i FA kupa prethodne sezone. Vili je osim toga pozitivan uticaj na tim tokom treninga, a njegov profesionalizam utiče na naše prve golmane da uvek daju svoj maksimum“, rekla je direktorka Čelsija Marina Granovskaja.

Kepa je ukupno branio za Čelsi na 22 takmičarske utakmice, a pre Kepe bio je zamena sadašnjem golmanu Real Madrida Tibou Kurtoi.

Za reprezentaciju Argentine branio je pet puta, sve tokom 2018. godine, u kojoj je nastupio i na Svetskom prvenstvu u Rusiji.