Žoržinjo zbog bahatog agenta želeo da napusti fudbal

Premier League 15. jun. 201922:13 > 22:14
Podeli:
Claudio Villa/Getty Images

Fudbaler Čelsija, reprezentativac Italije Žoržinjo ispričao je za London Ivening Standard kako zbog menadžera zamalo nije prekinuo fudbalsku karijeru.

Jedan od heroja Čelsija iz finala Lige Evrope u Bakuu mogao je, prema sosptvenim rečima, da se mane igranja fudbala i potraži drugo zanimanje. A sve zbog menadžera čije je usluge koristio dok je igrao u Veroni.

„Verona u to vreme nije igrala u Seriji A. Nisu imali ni mlađe selekcije zbog čega sam ja igrao za lokalni Bereri. Taj klub je igrao u Seriji C. Proveo sam tamo dve godine i sprijateljio sam se sa još jednim Brazilcem, golmanom Rafaelom. On me često pitao šta radim u slobodno vreme i jednom sam mu ispričao da živim sa 20 evra nedeljno“, ispričao je Žoržinjo.

To priznanje promenilo je sve.

„On mi je tada rekao da tu nešto nije kako treba. Malo sam se raspitao oko svega da bi se na kraju ispostavilo kako je moj agent uzimao moju platu, a da ja o tome nisam imao pojma. U tom trenutku sam hteo da odustanem od fudbala, bilo mi je muka od svega. Javio sam majci telefonom da dolazim kući i da želim da odustanem od fudbala, ali ona je rekla da to ne dolazi u obzir jer sam na putu da ostvarim svoj san i postanem igrač. Rekla mi je da moram da ostanem tu gde jesam i da se borim za sebe. I tako sam na kraju uradio“, kaže Žoržinjo.

Rođenjem Brazilac, naturalizovani Italijan u Čelsi je došao iz Napolija za 57 miliona funti.