Mančester Junajted – Sanderlend 16:00 SK

Premier League 15. dec 201212:37 > 16:26
Podeli:

Fudbaleri Junajteda će se potruditi da pred tradicionalnu seriju utakmica za božić zadrže opipljivih šest bodova prednosti ispred rivala.

U ovom kolu, crveni Đavoli dočekuju Sanderlend a u tim će se konačno vratiti Nemanja Vidić, mada će verovatno biti na klupi. Šinđi Kagava je počeo sa treninzima tako da se tim Junajteda polako kompletira. Džoni Evans neće igrati zbog problema sa zadnjom ložom (baš česta povreda trenutno u PL, zar ne?) ali dok su Van Persi i Runi ovako raspucani, u crvenom delu Mančestera neće biti zime.

Sanderlend je tokom nedelje ostvario veoma važnu pobedu protiv Redinga i nekako se iskobeljao iz opasne zone. Adam Džonson i Deni Rouz neće biti spremni za ovaj meč, kao ni Fil Bardsli i Li Katermol, koji su već duže vreme van stroja. Ipak, Stiven Flečer bi trebalo da se potpuno oporavio od lakše povrede članka i škotski napadač će biti najveća opasnost po gol Davida De Hee.

Sanderlend je dobio samo jedno od poslednjih 15 gostovanja (1-7-7). Crveni Đavoli imaju neverovatan skor od 15-5-0 na poslednjih 20 mečeva protiv crnih mačaka. Na Old Trafordu imaju skor od 14-1-1 na poslednjih 16 utakmica. Samo Arsen Venger i Žerar Ulije imaju više pobeda na Old Trafordu od Martina O’Nila. Vejn Runi je ove sezone odigrao 12 mečeva u PL i ima šest golova i sedam asistencija.

Author: BJ