Lampard: Sanjao sam da budem na ovom mestu

Premier League 4. jul 201913:21 > 13:36
Podeli:
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Englez Frenk Lampard zvanično je promovisan u menadžera Čelsija, a za klupsku televiziju objasnio je šta za njega znači što će biti trener kluba u kome je proveo najveći deo igračke karijere.

Frenk je više od deceniju ponosno igrao za klub sa Stamford Bridža, a sada počinje novo poglavlje sa Plavcima, ovoga puta u ulozi trenera.

Ovo je klub u kome sam proveo 13 godina i imao sam tu sreću da učestvujem u mnogim velikim uspesima, to su mi lepa uspomene. Ovo je sad novo poglavlje kome se izuzetno radujem. Sanjao sam da budem na ovom mestu, kao igrač sam davao sve od sebe na terenu i isto ću raditi kao menadžer“, rekao je Lampard.

Nekadašnji reprezentativac Engleske je trenesku karijeru počeo u Derbi Kauntiju odakle je došao u klub iz Londona. Dogurao je do finala plej-ofa, ali je Aston Vila u odlučujućem duelu bila bolja.

„Imali smo odličnu prvu godinu, ali nismo baš u potpunosti ostvarili rezultat koji smo želeli jer smo izgubili u finalu plej-ofa. Mnogo smo promenili sastav, podmladili ga, šansu su dobili mlađii igrači i činjenica je da smo pružali odlične partije u prvoj sezoni je nešto na šta sam najviše ponosan. Naučio sam mnogo u tom periodu, mislim da kao menadžer stalno učiš, bilo da je to prva, druga ili dvadeseta sezona i spreman sam da nastavim da učim, baš kao što sam to radio tokom igračkih dana.“

Povezano

Odličnom debitanskom sezonom privukao je pažnju mnogih klubova, ali Fren je skroman. O tajni uspeha ne voli mnogo da priča.

Ne volim da pričam o sebi, to treba da pitate igrače Derbija. Želim da budem blizak sa igračima, osećam se i dalje kao igrač u smislu da znam šta igrači žele i šta im je potrebno. Uvek sam cenio trenere koji su uvek tu bili za igrače. Volim da imam dobar odnos sa momcima van terena, da izvučem najbolje iz njih i da ih uvek bodrim. Ali, hoću da postavim neke standarde, da se igrači trude, naporno rade i ukoliko to vidim kod njih biću veoma srećan.“  

Lampard je u redove Plavaca došao 2001. godine iz Vest Hema u transferu vrednom 11 miliona funti. Bio je to drugi najveći transfer u istoriji kluba i najunosniji kada su u pitanju vezni fudbaleri u Premijer ligi.

Dok sam bio mlad igrač uvek sam slušao i učio od trenera. Kasnije, u zrelijim godinama, pokušavao sam da sve te informacije sačuvam za budući posao. Ne želim da imitiram nekog kolegu, od svakog trenera usvojio sam i dobre i loše stravi jer hoću da izgradim svoj koncept. Mislim da sam uspeo u tome prošle sezone.

Pored Lamparda, ovog leta u Čelsi se vratio i Petr Čeh, koji će obavljati funkciju tehničkog savetnika. Zajedno su osvojili mnogo trofeja, a izdvajaju se Liga šampiona i Premijer liga.

Prezadovoljan sam što će on biti u klubu, on je ikona i legenda Čelsija. Veoma je pametan i tokom našeg zajedničkog boravka u klubu isticao se svojom inteligencijom, veštinom komuniciranja sa ljudima i spremnosti da uvek uči od drugih. Veoma sam srećan što imam Petra pored sebe, već smo obavili razgovor i imamo mnogo ideja kako da unapredimo klub na još viši nivo,“ zaključio je Lampard.