"Čelsi se prerano odrekao Sarija"

Premier League 9. jul 201912:54 > 12:55
Podeli:
Alex Grimm, Getty Images Sport

Za Mauricija Sarija i Čelsi bi bilo bolje da se nisu rastajali, smatra doskorašnji asistent italijanskog stručnjaka Đanfranko Zola.

Sari je napustio Čelsi posle samo jedne godine, iako je Plavce predvodio do trofeja u Ligi Evrope i trećeg mesta u Premijer ligi.

Italijanski stručnjak je nedavno predstavljen kao novi trener Juventusa, dok je njegovo mesto na Stamford Bridžu zauzeo Frenk Lampard.

Povezano

„Sarijev rad do izražaja ne dolazi u prvoj godini, već kasnije. Kada pogledate način na radi, jasno je da je potrebno vreme da se stvari dovedu u red. Kada se igrači naviknu na taj sistem, onda postaju bolji i onda rezultati dolaze. Šteta je, jer mislim da ga seklub prerano odrekao. Mauricio je mogao da bude dobar za Čelsi, a i njemu bi možda bilo bolje“, kazao je Zola.

Sa odlaskom Sarija, klub je napustio i Zola. Asistenti Lampardu biće Džodi Moris i Kris Džouns, koji su sa njim radili i u Derbiju.

„Bolno je kada morate da napustite mesto koje vam toliko znači. Ali moramo da budemo profesionalni. Čelsi gleda u budućnost, donete su neke odluke koje moramo da poštujemo“.

Lampard će na klupi Čelsija debitovati u sredu u prijateljskom meču protiv Bohemiansa.