Žoržinjo: Kod Lamparda sam slobodniji nego kod Sarija

Premier League 25. jul. 201910:09 > 10:10
Podeli:
Mike Hewitt/Getty Images

Vezista Čelsija Žoržinjo kaže da se iz dana u dan sve više prilagođava zahtevima novog menadžera Plavih Frenka Lamparda.

Za italijanskog reprezentativca biće ovo druga sezona na Stamford bridžu. Prošlog leta je stigao iz Napolija u paketu sa trenerom Mauricijom Sarijem i bio jedan od ključnih igrača.

Iako je Sari u međuvremenu napustio klupu i otišao u Juventus, od Žoržinja se očekuje da i kod Lamparda bude jedna od najvažnijih karika Čelsija.

Sad je sve ovo novo za nas. Biće potrebno vremena, ali ide sve u dobrom pravcu. Uloga kod Lamparda mi je nešto drugačija nego kod Sarija. Imam više prostora za kreaciju i slobodniji sam u igri. To mi prija„, izjavio je 27-godišnji igrač.

Za Čelsi se može reći da se nalazi na novom početku. Iz tima je otišao najbolji fudbaler Eden Azar, a usled kazne od strane FIFA, Plavima je zabranjeno dovođenje pojačanja.

Uprkos svemu, želimo da pobedimo u svakoj utakmici. Od start sezone mislićemo samo o narednom meču i tako sve vreme. Videćemo šta se se na kraju desiti„, dodao je fudbaler rođen u Brazilu.

Londonski klub u narednoj sezoni, pored domaćih takmičenja, očekuje igranje u Ligi šampiona.