Nevil jasan: Bojkotom društvenih mreža protiv rasizma

Premier League 20. avg 201916:49 > 16:51
Podeli:
Nathan Stirk/Getty Images

Fil Nevil, selektor ženske reprezentacije Engleske i nekadašnji fudbaler Mančester junajteda, smatra da bi fudbalska zajednica trebalo da bojkotuje društvene mreže u narednih šest meseci i time pošalje snažan odgovor na rasističke uvrede koje su putem njih poslate vezisti Đavola Pol Pogba.

Francuski fudbaler se našao na meti rasista na društvenim mrežama zbog promašenog penala u utakmici sa Vulverhemptonom (1:1), što je samo jedan u nizu takvih slučajeva kad su profesionalni sportisti u pitanju.

Povezano

Zato Nevil smatra da je vreme za adekvatnu reakciju.

U potpunosti sam izgubio veru u dobru stranu društvenih mreža i svega što one donose, zato se pitam kakav bi uticaj na kompanije koje ih kontrolišu imalo to ukoliko bi fudbalska zajednica prestala da ih koristi. Hajde da šest meseci niko ne koristi društvene mreže, da se time pošalje snažna poruka svima„, kazao je legendarni fudbaler Junajteda i dodao:

To nije samo problem fudbala nego kompletne zajednice. Zato bi trebalo iskoristiti uticaj koji fudbal ima na ljude da se tim putem stane na kraj rasizmu„.

Šta vi mislite o ovakvom predlogu?