Oven: Junajted neće biti ni među šest prvoplasiranih

Podeli:
Laurence Griffiths/Getty Images

O krizi Mančester Junajteda se već par godina unazad govori ali ove sezone zbog katastrofalnog starta sezone najviše.

Gotovo da nema bivšeg igrača Junajteda da nije javno uputio kritike na račun kluba i to prvenstveno na rad uprave, pa zatim i rad menadžera Ole Gunara Solšera, koji iako ima posebno mesto u srcu svakog navijača kluba, trenerski nije dorastao tome da vodi takvog giganta, barem ne još….

Poslednji koji se javio da kritikuje je Majkl Oven, koji smatra da Crveni đavoli neće biti ni među prvih šest ekipa u Premijer ligi.

“Mančester Junajted je postao prosečan tim iz sredini tabele. Mislim da neće završiti ni među šest najbolje plasiranih u Premijer ligi. Gornja polovina tabele je verovatna, ali samim time što pričamo o ovim stvarima, jasno je da je situacija zabrinjavajuća. Ovo je nešto što traje godinama. Već pet, šest ili sedam godina ljudi stalno pomisle kako situacija ne može biti gora, a onda se ona dodatno pogorša. Mislim da je ovo najgori Junajtedov tim u poslednjih nekoliko decenija. Otkako je Aleks Ferguson došao u klub”.

Oven se dotakao i Solšerovog učinka.

“Solšer je na mnogo načina oslabio tim. Rešio se igrača poput Lukakua, Erere, Smolinga, Sančeza i Darmijana. Zna da bi imao kvalitetniji tim sa igračima, ali je to namerno uradio. Verovatno želi da prvo napravi nekoliko koraka unazad, pa onda napred”.

Posle sedam kola Mančester Junajted se nalazi na desetom mestu u Premijer ligi sa svega devet bodova.