Karager uputio izvinjenje Evri: Liverpul je pogrešio

Premier League 22. okt 201910:13 > 10:16
Podeli:
Matthew Lewis, Getty Images Sport

Džejmi Karager izinio se Patrisu Evri zbog odluke Liverpula da igrači izađu na teren u majicama sa porukom podrške Luisu Suarezu nakon što je Urugvajac na rasnoj osnovi vređao igrača Mančester junajteda 2011. godine.

Džejmi Karager uputio je Patrisu Evri izvinjenje zbog odluke Liverpula da pruži podršku Luisu Suarezu nakon što je na rasnoj osnovi vređao Evru 2011. godine.

Nakon dvomesečne istrage Suarez je kažnjen sa osam mečeva suspenzije zbog tog incidenta.

Dan nakon što je Suarezu izrečena kazna, igrači Liverpula su na teren izašli u majicama na kojima je pisalo „Suarez 7“ u znak podrške saigraču.

Karager kaže da je to bila greška Liverpula.

„Nema sumnje da je napravljena velika greška. To je jasno. Došli smo na trening, ručali smo i nakon toga smo imali sastanak. Ne znam da li je Keni Dalgliš ili Stiv Klark pitao nekoga od igrača da li još uvek ima majicu. Tada sam prvi put čuo za to. Da me ne shvatite pogrešno, ne pričam to da bi ispalo da nemam veze sa celom situacijom jer sam bio zamenik kapitena. Nisam siguran ko je bio iza svega toga. Ipak, mislim da Keni nije imao nikakve veze sa tom odlukom. Mislim da je to krenulo od igrača koji su bili bliski sa Luisom, koji su zaista hteli da mu pruže podršku“, rekao je Karager.

„Sa ove distance, možda je trebalo da se pobunim i kažem da ne želim da nosim tu majicu. Mislim da nisu svi bili uvereni da radimo pravu stvar, ali kao klub, kao porodica, uvek je prva reakcija da podržiš svog igrača čak i kada znaš da je ogrešio, a to je bilo pogrešno“, dodao je Karager.

Evra je, u odgovoru Karageru, objasnio svoju reakciju na majice igrača sa Enfilda:

„Kada sam video, posmilio sam ovo je smešno. Neverovatno čak. Kada radiš ovakve stvari ugrožavaš svoj klub. Naravno da moraš da podržiš svog igrača, ali ovo se desilo nakon izricanja kazne. Razumeo bih da su te majice nosili dok se čekalo na odluku. Ovako, kakva je to poruka koju šalješ u svet? Podržavaš nekoga ko je kažnjen zbog rasizma“, rekao je Evra.