Oven i Šmajhel i rasprava o Klopu, Solšeru i Gvardioli

Podeli:
Ross Kinnaird, Getty Images

Majkl Oven i Peter Šmajhel imali su raspravu o menadžerima Mančester junajteda, Mančester sitija i Liverpula.

Laurence Griffiths/Getty Images

Majkl Oven i Peter Šmajhel komentarisali su mečeve 11. kola Premijer lige, a to se pretvorilo u diskusiju o menadžerima Mančester junjateda i Liverpula. Ono što je Pep Gvardiola uradio od dolaska u Siti svima je dobro poznato.

Jirgen Klop vodio je Liverpul do 10 poebeda i jednog remija u dosadašnjem delu sezone, a tim koji je jedini u ligi uspeo da „otkine“ bodove Redsia trenutno ima 18 bodova manje.

Majkl Oven prokomentarisao je da bi i Jirgen Klop i Pep Gvardiola izvukli više od ovog tima Junajteda od Olea Gunara Solšera.

„Ja sam strpljiva osoba, ali mislim da bi, da Klop ili Gvardiola vode Junajted, ovaj tim do sada mnogo napredovao, više nego što je to slučaj sada“, rekao je Oven.

„Pogledaš dva druga tima, Gvardiola i Klop izvlače najbolje iz svojih ekipa. Ne možeš da nađeš igrača koji nije postao bolji zahvaljujući njima“, dodao je nekadašnji igrač Liverpula pre nego što se umešao Šmajhel.

„Ne bih se složio. Mislim da je jako malo igrača trenutno u Liverpulu koji su bili tu kada je Klop došao. Ima Džordana Hendersona“, rekao je nekadašnji golman Junajteda.

„Ali, kakav je Henderson bio pre pet godina? Pa svi su mu se smejali, a sada svi govore da je svetska klasa“, prokomentarisao je Oven.

„Da, ali to je pet godina. Ljudi zaboravljaju da Gvardiola nije blistao u svojoj prvoj sezoni. Promenio je celu odbranu, u toj sezoni mu nije igrao Kompani. Onda je treće sezone ponovo promenio odbranu, doveo je igrače poput Bernarda Silve. U potpunosti je promenio tim, a za to mu je trebalo vreme. Ono što je Ole dobio kada je došao u Junajted nije ni blizu onoga što je dobio Gvardiola kada je došao u Siti“, zaključio je Šmajhel.