Vajlder o VAR: Pomalo sam umoran od svega

Premier League 6. dec. 20199:37 > 9:40
Podeli:
Nathan Stirk, Getty Images Sport

Njukasl je u četvrtak uveče savladao Šefild junajted, a meč je obeležio gol Džondža Šelvija i izjava menadžera Šefilda nakon meča.

Posle duge lopte Pola Dameta, Endi Kerol je glavom dodao Džondžu Šelviju, ali pomoćni sudija je podigao zastavicu pokazujući da je vezni fudbaler gostiju bio u ofsajdu. Međutim, glavni arbitar Stjuart Etvel je poništio tu odluku i dozvolio da se akcija nastavi.

Svi fudbaleri Šefilda su stali, međutim, Šelvi je sam izašao pred golmana Dina Hendersona, koji nije ni branio šut, a na kraju je VAR pokazao da Kerol nije bio u nedozvoljenoj poziciji i pogodak je priznat.

Nakon meča Kris Vajlder imao je zanimljivu izjavu:

„Ovo je sada drugi sport, nova igra. Ovo nije ono čime sam počeo da se bavim kada sam imao 16 godina. I svi će vam reći: ‘ovo je nova stvar i svi učimo’. Nisam siguran da uopšte želim da naučim. Pomalo sam već umoran od svega što se dešava. Taj drugi gol ne da je isisao život iz mojih igrača nego je isisao život iz sviju na stadionu. Da se desilo na Set Džejms parku bilo bi isto, isisalo bi život iz 55.000 ljudi. Mi smo samo ponovo bili ti koji su izvukli deblji kraj. Sada više nisam siguran ni da li treba da proslavim kada postignemo gol. Ovo je drastično promenilo meč i zaista je tužno“, rekao je nakon meča Vajlder.