Uhapšena jedna osoba zbog uvreda upućenih Fredu

Premier League 8. dec 201916:12 > 16:15
Podeli:
Clive Rose, Getty Images Sport

U subotu su derbi Mančestera na negativan način obeležile uvrede na rasnoj osnovi upućene Fredu, a u nedelju se mančesterska policija oglasila i objavila da je jedna osoba uhapšena.

Uvrede koje su stigle sa tribina Etihada na Fredov račun, kao i plastična flaša kojom je igrač pogođen izazvale su novu lavinu komentara.

Mančester siti se u subotu nakon meča oglasio saopštenjem u kome je naveo da sarađuje sa policijom i da će odgovornim osobama biti doživotno zabranjen ulazak na stadion.

U nedelju stiže i vest da je zbog ovog incidenta policija Mančestera uhapsila jednu osobu.

„Jedna osoba je uhapšena nakon što se na društvenim mrežama pojavio video snimak u kome jedan navijač očigledno na rasnoj osnovi vređa igrača na utakmici Mančester siti – Mančester junajted na Etihadu. Policiji je incident prijavljen još tokom utakmice. Četrdesetjednogodišnji muškarac je uhapšen zbog rasističkog remećenja reda i mira i zadržan je u pritvoru. Želeli bismo da se zahvalimo javnosti na saradnji sa policijom u vezi ovog incidenta“, saopšteno je iz policije.

U izjavi nakon meča Fred je ocenio da je za ovakve incidente krivo „nazadno društvo koje i dalje ne shvata da boja kože nije nešto po čemu se ljudi razlikuju“. Dodao je Fred i da „ovakvim ljudima ne treba pridavati pažnju jer je to upravoono što oni žele“.

Oštar je u komentaru bio i Geri Nevil koji je podržao Fredove kritike na račun celog društva, ali je otišao i korak dalje i kao jednog od glavnih krivaca naveo britanskog premijera Borisa Džonsona koji je odavno na udaru medija zbog svojih rasističkih izjava.