Holivudska zvezda oduševljena Pulišićem

Premier League 11. dec 201914:04 > 14:09
Podeli:
Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images

Dobitnik Oskara Metju Mekonahi izjavio je da se nada da će naredna generacija mladih američkih fudbalera slediti primer Kristijana Pulišića i ostaviti trag u tom sportu širom sveta.

Pulišić je prošlog leta prešao u Čelsi za 64 miliona evra iz Borusije i odmah se izborio za jednog od vođa tima. Od početka sezone je postigao šest golova, uključujući het-trik protiv Barnlija.

Povezano

Mekonahi je u utorak uveče prisustvovao trijumfu Čelsija nad Lilom 2:1, u kojem je Pulišić odigrao odlično, a ‚Plavci‘ se plasirali u nokaut fazu Lige šampiona.

Sve dok Amerikanci odlaze u evropske lige, Pulišić će biti predvodnik talasa. Nadam se da će biti sve više takvih slučajeva. Omladinski fudbal je sve popularniji u Americi, postoji prava posvećenost. Nadam se da ćemo za osam do deset godina imati generaciju koja će postići velike stvari širom sveta na visokom nivou. Videćemo, ne smatram da će ikada nadmašiti američki fudbal ili košarku, ali će možda hokej i bejzbol. Lepo je videti kako se Pulišić probio, samo neka tako nastavi, a valjda će i još neko od Amerikanaca dostići njegov nivo“, rekao je Mekonahi, koji je, inače, suvlasnik fudbalskog kluba Ostin.


Mekonahi se pridružio vlasničkoj grupi Ostina u avgustu, a taj klub će se kao 27. franšiza pridružiti MLS 2021. godine.