Premijer liga dobila stalnog šefa

Premier League 12. dec. 201917:01 > 17:04
Podeli:
Fred Lee/Getty Images

Premijer liga je objavila da će privremeni izvršni direktor Ričard Masters ostati na toj funkciji za stalno.

Masters je stalan posao dobio dve nedelje pošto je Dejvid Pemsel podneo ostavku pre stupanja na tu funkciju pošto su mediji objavili optužbe koje se tiču njegovog privatnog života.

Povezano

Novi čelnik Premijer lige je nekadašnji generalni direktor te organizacije, a četvrta je osoba kojoj je ponuđen taj posao. Privremeno je preuzeo funkciju u novembru 2018. godine, posle odlaska Ričarda Skadamora, a njegovo imenovanje dolazi posle 18-mesečne potrage za izvršnim direktorom.

Suzana Dinadž je prvobitno imenovana za Skadamorovog naslednika, ali je kasnije odbila tu ulogu da bi ostala u medijskoj organizaciji Diskaveri. Jedan od čelnika BBC Tim Dejvi potom je odbio mogućnost da preuzme pomenutu funkciju, a Masters je impresionirao čelnike klubova, koji su glasali za njegovo imenovanje tokom konferencijskog poziva u četvrtak.

Ovo je jedan od najneverovatnijih poslova u svetu sporta i radujem se što ću voditi ligu u mnogim izazovima i prilikama koje nam predstoje“, naglasio je Masters.

Prvi čovek Čelsija Brus Bas rekao je da se Masters izuzetno pokazao otkako je imenovan za privremenog izvršnog direktora.

Klubovi veruju da je ovo prava odluka u dugoročnom interesu Premijer lige“, istakao je Bas.