Holand na putu za Mančester

Premier League 20. dec 201910:42 > 10:55
Michael Regan/Getty Images

Mladi norveški napadač Erlign Braut Holand bi lako mogao da pređe u Mančester Junajted već u januarskom prelaznom roku. Mediji iz Austrije i Novreške pišu da je tranfer veoma blizu realizacije.

Mladi Erling Holand je briljirao od početka aktuelne sezone u dresu Red Bul Salzburga. Dao je čak 28 golova na 22 utakmice za austrijskog šampiona, a izgleda da je karijeru u tom klubu završio. Norvežanina žele mnogi evropski klubovi, a iako italijanski mediji pišu da je Juventus najbliži tome da potpiše ovog 19-godišnjaka, sva je prilika da je „Old traford“ njegova nova destinacija. 

Jedan salzburški portal piše da će sudbina Erlinga biti poznata veoma uskoro, dok norveški Aftenbladet ima saznanja da je on u petak ujutru sa ocem Alfom Ingeom otputovao u Mančester. Menadžer Junajteda Ole Gunar Solšer je već imao razgovor sa mladim napadačem prošle nedelje kada je rekao da je dobro da Erling zna šta želi u karijeri. 

Inače Holandov agent Džim Solbaken blisko sarađuje sa Solšerom još od ranije pa nije nemoguće da će biti lako postići dogovor. Holandov talenat i godine takođe idu u prilog tome da će preći u Junajted s obzirom na strategiju koju forsira norveški menadžer da dovodi mlade igrače koji će biti budućnost „crvenih đavola“.