Kerol: Trebalo mi je da odem da bih odrastao

Premier League 21. dec. 20198:55 > 8:58
Podeli:
Mark Runnacles/Getty Images

U ekskluzivnom razgovoru sa novinarom Dejli mejla Kregom Houpom, Endi Kerol pričao je o želji da ne prođe medicinske preglede u Liverpulu, o odlasku iz Njukasla i povratku u "svoj" klub.

Bio je 31. januar 2011. godine. Endi Kerol krenuo je iz Njukasla ka Liverpulu helikopterom kako bi obavio preglede pred potencijalni transfer vredan 35 miliona funti.

„Znate šta, bio sam povređen u to vreme i sve vreme puta sam samo mislio: ‘Samo da ne prođem preglede’. Onog minuta kada sam ušao u helikopter želeo sam da se vratim. I tada sam znao da ću jednog dana, koliko god godina budem imao, morati da se vratim u Njukasl“, rekao je Kerol.

Kerol je objasnio da njegova želja da ne prođe preglede nema nikakve veze konkretno sa Liverpulom i da bi tako mislio o bilo kom klubu u tom trenutku.

„Sećam se da sam trening centar Njukasla napustio u automobilu Kevina Nolana jer je bilo mnogo ljudi ispred. Otišli smo kod njega kući i na TV gledali šta se dešava. I smao sam pomislio ‘ne idem nigde’. Malo pre toga sam kupio kuću. Dan ranije sam kupio mačku. Ali, samo su mi rekli da moram da idem i to je bilo to“, prisetio se Kerol.

Povezano

Vlsnik Njukasla Majk Ešli imao je 35 miliona razloga da lokalnom heroju kaže da je vreme da napusti klub.

„Sve vreme dok sam bio u tom helikopteru samo sam mislio: ‘šta se deševa, šta ja to radim? Ali, iz ove perspektive, kada vidim kako me je odlazak oblikovao, kako sam se promenio i kao osoba i kao igrač, opet bih sve ponovio. Verovatno mi je bilo potrebno da odem kako bih odrastao“, iskren je Kerol.

„Ovde sam se uvek dobro osećao kada igram. I sada kad sam se vratio ponovo imam taj osećaj“, kaže Kerol koji je u poslednjoj sezoni u Njukaslu postigao 26 golova. Od tada nikada nije sezonu završio sa dvocifrenim brojem pogodaka.

„Bila je to najbolja godina moje karijere. Bez ikakve povrede. Proteklih deset godina – nijedna nije bila onakva kakvu sam želeo. Uvek sam želeo da postignem više, da igram više, da dajem više golova. Zato mislim da mogu još mnogo da dam. Više nisam glupi mladi momak. Ako me povrede zaobiđu, imam mnogo samopouzdanja“, poručio je Kerol.

„Imam samo 30 godina. Hajde da napravimo novi intervju za pet godina. I dalje ću igrati ovde i to je ono što me motiviše. Želim novi ugovor, ovo nije samo dolazak na godinu dana“, poručio je igrač.