Murinjo: "Blizu trofeja" nije u mojoj DNK

Premier League 21. dec 201911:50 > 11:53
Richard Heathcote/Getty Images

Pošto je Tobajas Aldervejreld produžio ugovor, menadžer Totenhema Žoze Murinjo želi da u klubu ostanu i Jan Vertongen i Kristijan Eriksen.

Pogotovo će to biti teško za Eriksena, koji se već dugo povezuje sa Mančester Junajtedom i Real Madridom, a predsednik Danijel Levi rekao je da je otvoren da u januaru proda Danca. Ipak, Murinjo se i dalje nada.

“Jedina stvar koju ću reći u vezi sa Kristijanom jeste da bih voleo da on potpiše novi ugovor. Osim toga, neću reći ništa drugo“.

Povezano

Na pitanje da li bi voleo da Vertongen potpie novi ugovor, Murinjo odgovara:

“Da. Mislim da će igrač potpisati ugovor kada klub to želi. Ja sam klub, gospodin Levi je klub. Kada klub želi, kada igrač želi, kada porodica želi, kada agent želi… Ako jedna od tih strana ne želi, onda je teško da se to desi. Na kraju krajeva, najvažnije je ono što je Tobi rekao: ‘Ne bih mogao da budem srećniji na nekom drugom mestu‘. Neverovatno“.

Spursi su poslednjih godina u vrhu engleskog fudbala, vicešampioni su Evrope, ali poslednji trofej osvojili su još 2008. godine sa Huandeom Ramosom – Liga kup.

“Bolje je biti blizu nego daleko trofejima. Probaćemo, naravno da ćemo probati. U mom DNK nije to da budem zadovoljan sa ‘blizu‘, to mi se nikada nije dopadalo. Ali u smislu napretka, bolje je ‘blizu‘ nego ‘daleko od“, zaključio je Murinjo.

Totenhem je trenutno peti na tabeli Premijer lige sa 26 bodova.