Rasističke uvrede za Rudigera, sudija poštovao protokol

Premier League 22. dec. 201920:38 > 20:40
Podeli:
Justin Setterfield/Getty Images

Derbi Londona doneo nam je još jedan premijerligaški meč nakon koga se priča o rasističkim uvredama upućenim sa tribina.

Antonio Rudiger iz više razloga je u centru pažnje nakon meča Totenhema i čelsija.

Jedan od njih je i optužba koju je izneo na račun navijača Totenehma za koje je rekao da su ga tokom meča vređali na rasnoj osnovi.

Kapiten Čelsjia Cezar Aspilikveta rekao je nakon meča da mu je Rudiger prišao tokom utakmice i obavestio ga o uvreama koje čuje sa tribina nakon čaga je on obavestio sudiju Entonija Tejlora jer je ispoštovao protokol Premijer lige.

Povezano

Tejlor je nakon razgovora sa Aspilikvetom otišao do četvrtog sudije, ovaj je dalje obavestio oficijelnog spikera koji je uputio upozorenje navijačima.

„Na sastancima koje imamo sa Premijer ligom i sudijama pre utakmica, jasno nam stave do znanja da ovakve slučajeve treba da prijavimo sudiji. Toni mi je rekao šta se dešava, rekao mi je da čuje rasističke pesme koje su upućene njemu. Ja sam odmah prijavio sudiji i pustio ga da uradi dalje svoj posao. Veoma smo svesni problema i veoma smo zabrinuti. Mislim da zajedno moramo da zaustavimo ovo što se dešava. Nadam se da će se sve razjasniti, ovo nije pitanje koje se tiče samo fudbala. Ovo je životna stvar“, rekao je Aspilikveta.

Incident je prokomentarisao i Žoze Murinjo:

„Neko je obavestio sudiju, on je pratio protikol, na kratko je zaustavio meč i razgovarao sa igračima. Navijači su upozoreni. Totenhem će istražiti ono što se desilo i reagovaćemo onako kako treba. Svi klubovi treba da se drže zajedno u ovakvim situacijama“.