Murinjo: VAR ubija Premijer ligu, najbolju na svetu

Premier League 24. dec 20199:22 > 9:24
Julian Finney/Getty Images

Komentarišući suspenziju Hjeong-min Sona, menadžer Totenhema Žoze Murinjo rekao je da nije baš obožavalac VAR tehnologije.

Sudija Antoni Tejlor prvobitno nije video nikakav prekršaj, ali je Pol Tirni gledajući snimak doneo odluku da se dodeli crveni karton u porazu od Čelsija (2:0).

“Ta situacija sa Sonom, mislim da je gospodin Tirni pogrešio. Odluka je pogrešno. I to u Engleskoj, u Premijer ligi, najboljem takmičenju na svetu, sa karakteristikama koje imamo i ako njih promenimo, onda ubijamo najbolju ligu na svetu“, rekao je Murinjo i dodao:

Povezano

“Pol Tirni je odlučio ‘da‘, a Entoni Tejlor je bio na pet metara odatle i rekao je da nije crveni karton. Tako da ko sudi? To nije bio gospodin Tejlor, već gospodin Tirni. VAR je trebalo da bude podršku fudbalu, da ostane veran spektaklu, a uradili su to što su uradili sa penalom i ubili su utakmicu odlukom o Sonu“.

Pevci su na 18 premijerligaških mečeva samo dva puta sačuvali mrežu netaknutom.

“Znam kako to da popravim, ali kako bih to uradio 100%, moraću da oduzmem timu neke kvalitete koje želimo da zadržimo. Nije teško koncentrisati se na to da sačuvamo gol, da poboljšamo defanzivnu organizaciju i na to da ne pravimo greške. Ali teško je sve to ostvariti i da pri tom ne gubimo od ofanzivnih kvaliteta. Potrebno nam je vreme“, kaže portugalski stručnjak.

Totenhem je sada na sedmoj poziciji na tabeli sa šest bodova manje od četvrtoplasiranog Čelsija.