"Amazon jednu epizodu može da snimi o našim greškama"

Premier League 28. dec 201921:13 > 21:14
Julian Finney/Getty Images

Totenhem se sa gostovanja Noriču vraća sa osvojenim bodom. Žoze Murinjo je nakon meča najviše pričao o greškama odbrane svog tima, a tu je i neizbežna priča o Kristijanu Eriksenu.

„Mislim da smo iste defanzivne greške pravili i u prvom i u drugom poluvremenu. Čini mi se da to već postaje neki standard u našoj igri. Ako Amazon već pravi emisiju o nama, jednu epizodu može da napravi samo o greškama koje pravimo i golovima koje primamo“, ocenio je nakon meča Murinjo.

„Počeli smo veoma dobro. Mislim da smo na početku meča imali tri ili četiri veoma dobre šanse. Primili smo dva veoma naivna gola, mislim na prvi i na onaj koji je poništen zbog ofsajda. Dva jako naivna gola“, rekao je Portugalac.

„U drugom poluvremenu smo bili dobri sa loptom. Kreirali smo šanse, dominirali smo. Ali, ponovo smo primili gol koji nismo smeli. Ponovo smo primali golove, ali defanzivne greške koje pravimo su ono što je obeležilo meč“, kaže Murinjo koji ni ovoga puta nije hteo mnogo da govori o Kristijanu Eriksenu koji je bio strelac prvog gola za Pevce u ovom duelu.

Pitanje je bilo da li više ovakvih mečeva može da vrati Eriksena u pravu formu i koliko mu znači na pitanju samopouzdanja:

„Ne želim da govorim o tome. Razovaram sa njim. Otvoreni smo jedan prema drugom baš zato što među nama vlada poverenje. O onome o čemu razgovaram sa Kristijanom, moram da obavestim svoh šefa i on to zna, ali to je samo među nama. Ono što mogu da kažem je da pokušava uvek da pomogne timu kao što je to uradio danas. Za to je dobio i nagradu za igrača utakmice, mada ima i drugih koji su mogli to da budu. Mislim da je Dombele bio fenomenalan, Hari i Dele su bili sjajni. Kristijan je, naravno, bio jednako dobar“, zaključio je Murinjo.