"Setite se Runija", "Džons je pravi Skauser"

Premier League 6. jan 20202:55 > 3:00
Podeli:
Clive Brunskill/Getty Images

Mladi fudbaler Liverpula Kurtis Džons je predivnim pogotkom doneo pobedu svom timu u trećem kolu FA kupa nad Evertonom, a odmah posle utakmice su počele pohvale na račun ovog 18-godišnjaka.

Pre 17 godina Liverpul je gledao jedno slično čudo u nastajanju. Tada se pojavio, doduše u plavom dresu Evertona, Vejn Runi koji je zakucao loptu u mrežu Arsenala i najavio veličanstvenu karijeru.

Setite se Runijevog prvog gola za Everton? Mislili smo da imamo posebnog igrača ovde još tada. Moram da skinem kapu ovom mladiću. Kakva završnica i prvi gol za klub iz grada u kom je odrastao„, rekao je stručni konsultant BBC Dion Dablin.

Shaun Botterill/Getty Images

I Martin Kion je među bivšim fudbalerima koji hvale mladog Džonsa, a lepe reči je imao i menadžer Jirgen Klop.

On je pravi Skauser„, rekao je Klop aludirajući na to što je Džons i rođen u Liverpulu, „Svi klinci su igrali tako dobro, nemam reči. Pokazali su prave principe, pritiskali su stalno na pravim mestima. Toliko dobrih nastupa, ne mogu da budem ponosniji. Senzacionalna utakmica i senzacionalni gol Skausera, šta još da tražim„, rekao je menadžer Liverpula.

Lopta mi je došla i samo sam mislio na šut. Srećom to je bio pobednički gol. Velika stvar za mene i ostale mlade momke. Dokazali smo da učimo svakodnevno i guramo kako bismo dobili mesto u timu. Sanjam o mnogo čemu, ali ovo je više od sna. Zahvalan sam bio i počastvovan i samo mogu da zahvalim šefu što me je stavio na teren. Za 17-godišnjaka iz Liverpula, to je san svakog deteta da bude fudbaler i da igra za Liverpul„, rekao je posle meča Kurtis Džons.

Ovaj momak je inače rođen 30. januara 2001. godine i to u centru Liverpula. U istoimenom klubu je još od petlića, a gol protiv Evertona mu je prvi nakon pet mečeva za seniorski tim. Ove sezone je debitovao i u Premijer ligi, a ima četiri nastupa za omladinsku englesku reprezenaciju.