Mekmanaman: Pogba nije potreban Realu

Premier League 9. jan 202017:44 > 17:51
Podeli:
Laurence Griffiths, Getty Images Sport

U ekskluzivnoj kolumni za sajt HorseRacing.net (ne, nismo pogrešili) Stiv Mekmanaman opširno je pisao brojnim fudbalskim temama.

Sećete li se filma Noting hil i pokušaja lika koji u filmu glumi Hju Grant da napravi intervju sa poznatom glumicom koju glumi Džulija Roberts? Grantov lik se tada predstavi kao novinar lista koji se bavi konjičkim sportom, pa tako i nekadašnji fudbaler Stiv Mekmanaman piše kolumnu za sajt specijalizovan za konjičke trke.

Teme u njegovoj kolumni su većinom fudbalske, iako tekst počinje pričom o konjičkim trkama.

Pored analize mečeva FA Kupa koje smo pratili prethodnih dana, pojednih komentara na izjave nekadašnjih fudbalera na rad trenera i klubova, Mekmanaman se pozabavio i prelaznim rokom uz akcenat na dešavanja oko Pola Pogbe i Kristijana Eriksena.

„Ako pogledamo ono što je Pol Pogba pokazao u Engleskoj, jasno mi je da se interesovanje Real Madrida ohladilo iako takođe znam da ga Zinedin Zidan voli. Mislim da za Real nije potrebno da ga dovodi. Pre svega, jedva da je igrao ove sezone, a drugo on sa sobom nosi veliki teret koji u ovom trenutku nije potreban Realu koji svakako ima svoje probleme koje mora da rešava“, piše Mekmanaman.

„Sa druge strane, Eriksen će biti dostupan kao slobodan igrač na kraju sezone, on će biti interesantan zbog svog iskustva. Ako želi da ostane u Engleskoj, najbolje bi za njega bilo da ode u Mančester junajted, ali ako želi da karijeru nastavi u Italiji ili Španiji siguran sam da će biti klubova koji će biti zainteresovani. Ako želi da ide u Španiju može ugovor da potpiše već sada. To će svakako zavisiti od njegovih ličnih želja. Drugo je pitanje da li je on dovoljno dobar da igra za Real jer oni već imaju dovoljno dobar vezni red u ovom trenutku“, dodao je Mekmanaman.