Na pomolu treći "brak" Mojsa i Felainija

Podeli:
Alex Livesey Getty Images

Novi menadžer Vest Hema Dejvid Mojs želi da angažuje Belgijanca Maruana Felainija sa kojim je već sarađivao u Evertonu i Mančester Junajtedu.

Felaini se pre tačno godinu dana sa Old Traforda preselio u Kinu, u ekipu Šandong Luneng, gde je prethodnih 12 meseci pružao dobre partije.

To nije promaklo njgovom dobrom poznaniku Mojsu,koga su nedavno angažovali londonski „čekićari“ pošto su sa prethodnim menadžerom Manuelom Pelegrinijem zaređali sa lošim rezultatima. 

Povezano

Od Mojsa se očekuje da uvede Cest Hem u mirnije premijerligaške vode i škotski stručnjak dobro zna da bi u Felainiju imao „vernog vojnika“.

Mojs i Felaini su svojevremeno odlično sarađivali na Gudison Parku, gde je škotski trener proveo čak 11 godina, a belgijski vezista nešto više od pet sezona.

Kad je Mojs prešao u Mančester Junajted, ubrzo je iz Evertona povukao i Felainija. Škotski stručnjak se nije proslavio na Old Trafordu, dok se visoki Belgijanac među „Crvenim đavolima“ zadržao čak i malo duže nego među „Karamelama“. Otišao je kad je stigao Ole Gunar Solšer. Pod njegovom komandom odigrao je samo dva meča i prihvatio bogatu ponudu iz Kine.

Sad bi mogao da se vrati u Premijer ligu i to kod svog fudbalskog oca. Felaini ima 32 godine i tačno 260 premijerligaških mečeva u dresovima Evertona i Junajteda, uz 27 postignutih golova.