Hendo: Oprezno sa VAR, ubija emociju i strast u fudbalu

Premier League 12. jan. 202016:56 > 16:59
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Kapiten Liverpula Džordan Henderson jedan je od mnogih koji nije veliki ljubitelj VAR tehnologije.

Nakon pobede na gostovanju Totenhemu, Džordan Henderson je prokomentarisao primenu VAR tehnologije u fudbalu.

U intervjuu za Skaj sport Hendersona je Džejmi Reknap pitao o situaciji u kojoj je sudija proveravao snimak da utvrdi da li je bilo igranja rukom pre gola koji je postigao Roberto Firmino.

Henderson kaže da nije bio ni svestan da se proverava da li je on igrao rukom.

„Proveravali su da li sam ja igrao rukom? Mislio sam da sam udario loptu glavom. Na ekranu sam video da se proverava moguće igranje rukom, ali mislio sam da sam ja glavom poslao loptu do Salaha i nije mi bilo jasno gde je moglo da bude igranja rukom“, rekao je Henderson.

„Mi na terenu i ne znamo šta oni tamo proveravaju. Razmišljao sam – udario sam loptu glavom, gde je bilo igranje rukom? Jasno mi je da moraju da provere, ali svi su videli da je sve bilo čisto“, dodao je kapiten Liverpula.

Upiatn kakav osećaj igrači imaju dok čekaju odluku, Henderson je rekao ono što je svima jasno – da je prilično frustrirajuće što više ne možeš da proslaviš gol, da VAR oduzima fudbalu svu emociju i da je sve to loše za igru:

„Malo mi je više muka od svega što slušam, prvo posle meča protiv Šefild junajteda, pa posle utakmice sa Vest Hemom. Mislim da previše pričamo o tome. Siguran sam da je i danas bilo više golova poništenih iz raznih razloga. Svakom igraču je teško da čeka 20 ili 30 sekundi za svaki pojedinačni gol da bude proveren. Jasno je i meni da je ideja da sve bude ispravno i čisto, ali sve to ubija emociju i na terenu i moramo da budemo oprezni kako strast u fudbalu ne bi bila ubijena do kraja jer to je suština fudbala“.