Junajted izneo ozbiljne optužbe na račun lista San

Premier League 7. feb 202021:16 > 21:19
Podeli:
Alex Livesey, Getty Images Sport

Uvek i svuda postoje novine čiji vas sadržaj neće nikada iznenaditi i koje se trude da upravo onim što ljude šokira podignu tiraž. Za takve novine u Britaniji važi San, a klubovima koji vode "svoj mali rat" protiv ovog lista pridružio se i Mančester junajted.

San je prvi objavio fotografije iz noći napda na kuću Eda Vudvorda, ali čini se da su u Mančester junajtedu posebnu pažnju posvetili analizi fotografija.

Zaključak je da su izgrednici bili sasvim raspoloženi da poziraju za fotografisanje, što zapravo i nema smisla ako se zaista radi o ljudima koji su besni i žele neku vrstu osvete.

Novinar BBC Sajmon Stoun izvestio je da je Mančester junajted podneo prijavu protiv lista San zbog umešanosti istog u incident.

„Mančester junajted uložio je žalbu Nezavisnoj organizaciji za standarde u novinarstvu. Junajted navodi da postoji sumnja da je San unapred dobio obaveštenje o incidentu i planiranom napadu na kuću Eda Vudvorda. To bi značilo da je novinar bio prisutan tokom ovog kriminalnog akta koji je imao nameru da zastraši Vudvorda. U klubu veruju da je uz novinara celom događaju prisustvovao i fotograf“, navodi Stoun.

„Ne samo da novinar nije pokušao da zaustavi napad što je dužnost svakog savesnog građanina (da prijavi zločin ili potencijalnu opasnost), već je njegovo prisustvo ohrabrilo izgrednike i nagradilo ih na neki način“, naveo je dalje novinar BBC.

Optužbe koje je izneo Junajted zapravo su veoma ozbiljne, ali čini se da u Britaniji niko nije iznenađen ponašanjem redakcije lista San.