"Razumljivo bi bilo da Pep ode iz Mančester Sitija"

Premier League 17. feb 20207:39 > 7:42
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Nekadašnji menadžer Čelsija Rud Gulit kaže da ne bi bilo iznenađenje ako bi Pep Gvardiola napustio Mančester Siti. "Građani" su nedavno kažnjeni izbacivanjem na dve godine iz takmičenja UEFA zbog kršenja finansijskog fer pleja.

Ceo fudbalski svet bio je šokiran drakonskom kaznom koju je UEFA izrekla Mančester Sitiju. Očekivalo se da klub kog drže bogati vlasnici iz Emirata da bude kažnjen, ali izbacivanje iz Lige šampiona niko nije ni pretpostavljao.

Verovatno tako nešto ne bi pretpostavljao ni menadžer Pep Gvardiola, pa je zato negde očekivano da Katalonac potraži novo zaposlenje.

Razumem ako bi otišao jer želi da igra Ligu šampiona. To je sveti gral za njega. Želi da osvoji Ligu šampiona opet„, rekao je Rud Gulit za BBC.

Bivši igrač i menadžer Čelsija je govorio i o tome da li bi Pep trebalo da ostane veran klubu.

Da li treba da bude veran nečemu što nije radilo kako treba? To je na njemu da odluči. Nije njegova krivica, nije znao. Nije došao zbog toga i ako su krivi onda postoji kazna. Neću da pričam da li je kazna ispravna ili nije, sa tim moraju da se izbore“, dodao je Holanđanin.

Gulit smatra i da će Sitijevo neigranje Lige šampiona ozbiljno poremititi ovu ekipu jer će najbolji igrači želeti da idu. Siti i pored kazne i dalje igra u ovogodišnjoj Ligi šampiona, a naredni rival im je Real Madrid za nešto više od nedelju dana.

Biće težak momenat za Siti i zanima me kako će se igrači nositi sa time. Moguće je da su već znali za kaznu. Možete da zamislite kako ceo Mančester priča o tome, posebno navijači Junajteda. Ne možete to da ignorišete. Sada je na Gvardioli da motiviše tim i biće to teško„.