Rodžers o ruci KdB: Mislio sam da VAR zato postoji…

Premier League 22. feb. 202021:23 > 21:24
Podeli:
Getty Images/Laurence Griffiths

Menadžer Lestera Brendan Rodžers smatra da je njegov tim zaslužio više u meču sa Mančester Sitijem, koji su Građani dobili sa 1:0.

”Gorko smo razočarani, toliko smo dali sebe u ovoj utakmici. Bio je fantastičan meč. Igrači su uradili sve što sam od njih tražio sa aspekta agresivnosti i presinga, to im je zadalo probleme”, kaže Rodžers.

Odlučujući pogodak postigao je Gabrijel Žezus u 80. minutu.

Povezano

”Očigledno je da smo bili umorni pri kraj. Gol smo primili prelako, jedan-dvojica naših igrača već su bili teški na nogama. Bili smo pretnja na meču, naravno da oni imaju veliki kvalitet, ali sam veoma zadovoljan kako smo se branili. Nema magične formule, mora naporno da se radi. U sjajnoj smo poziciji na tabeli, tako da treba da ostanemo pozitivni”.

Kasper Šmajhel odbranio je penal Agueru, a u Lesteru smatraju da je i njima trebalo da bude dosuđen jedanaesterac u prvom poluvremenu, kada je De Brujne igrao rukom.

”Njihov penal je ispravan, to je pravilo. Išao je da blokira, bio je penal i to prihvatamo, ali onda se nadamo da ćemo i mi takve penali dobiti. Bili smo razočarani što nama nije dosuđen penal, bio je tako jasan. Mislio sam da je to razlog zašto je VAR uveden, De Brujne je podigao ruku, a ostali igrači u živom zidu nisu. Čista ruka”, zaključio je Rodžers.

Siti sada ima 57 bodova na drugom mestu na tabeli, sedam više od Lestera.