Ubili su mu oca, čistio je toalete, bacao kamenje…

Premier League 26. feb 202012:24 > 12:42
Podeli:
Marc Atkins/Getty Images

Španski As uradio je intervju s jednom od najvećih zvezda Mančester Sitija, koji danas u prvom meču osmine finala Lige šampiona gostuje madridskom Realu.

Mike Hewitt / Staff

Engleski reprezentativac je imao teško detinjstvo, oca su mu ubili, ali je prevazišao sve probleme i danas je jedan od najtraženijih igrača na svetu.

Izdvojili smo najzanimljivije delove intervjua…

Krije li se neka priča iza činjenice da ti je srednje ime Šakil?

Kada mi je mama davala ime, baka je pokušala da utiče na nju i da mi ime po Šakilu O’Nilu. Baka je živela u Americi i htela je da me nazove po njemu,“ kaže Sterling.

Otac ti je ubijen na Jamajki kada si imao dve godine. Kakva su tvoja sećanja i kako je taj događaj uticao na tvoj život?

„Da, to je uvek bilo teško sećanje, ali istovremeno i nešto čemu se uvek mogu vratiti i što će me uvek motivisati da nastavim naporno da radim i stremim najboljem.“ 

Da li ti je fudbal pomogao da izdržiš?

„Fudbal je jedna od onih stvari, mesto u kome sam mogao da uživam, isključim se, smejem… Nešto što sam voleo.

Kako ti je sada majka? 

„Moja mama je osoba koja mi daje najveću motivaciju, kada mi treba uzor za naporan rad, ugledam se na nju. Pokazala mi je kako treba da se borim za nešto što želim.“ 

Sestra i ti pomagali ste joj čisteći toalete i sobe u hotelu…

„U to vreme, gledali smo kako majka radi, za nas to nije bilo ništa posebno, već deo naših svakodnevnih života. Nastojali smo što više da joj olakšamo život.“ 

Michael Regan, Getty Images Sport

U detinjstvu si bio vrlo nestašan. Premešten si iz javne škole, učitelj ti je rekao da ćeš sa 17 godina završiti ili u zatvoru ili engleskoj reprezentaciji.

Ne bih rekao zatvor, ali kod nedoličnog ponašanja jedne stvari vode prema drugima. U to vreme nisam bio baš u toliko lošoj okolini, ali da se nisam promenio, za nekoliko godina možda bih završio tamo. Bio je to poziv na buđenje. Prilika za igranje fudbala mi je strašno pomogla. Posebno u Londonu, gde lako možeš da skreneš s puta. Fudbal me uvek vadio iz problema.

Koji ti je najveći dečački ispad?

U jednoj utakmici zaradio sam crveni karton. Nakon toga sam bacao kamenje na teren i zbog togaa nisam igrao dve nedelje. To je bila najgora stvar.“ 

Tvoja kćer navija za Liverpul i Salaha. Kako se nosiš s time?

Hahaha! Karakterno je slična meni, voli da me zadirkuje i peva mi pesme o Mo Salahu. Svesna je rivalstva između Liverpula i ekipe za koju igram, stoga pokušava da me isprovocira, ali ona je jednostavno takva,“ rekao je Sterling.