Klop: Jednostavno, nismo bili dovoljno dobri

Premier League 29. feb. 202021:48 > 21:51
Podeli:
Justin Setterfield/Getty Images

I to je moralo da se dogodi. Liverpul je doživeo prvi poraz u Premijer ligi. Nakon meča sa Votfordom, Jirgen Klop rekao je da njegov tim jednostavno nije bio dovoljno dobar.

„Nismo bili dovoljno dobri, jednostavno je. Oni su uradili tačno šta su želeli, mi nismo uradili ono što je trebalo da uradimo. Prvo poluvreme je prošlo sa mnogo trčanja, sa mnogo otvorenih situacija, ali nismo dodavali u pravom momentu jer ni posed nije bio onakav kakav je trebalo da bude. Malo smo to prilagodili u drugom poluvremenu i odmah smo bili bolji. Ali, pre nego što smo mogli da dođemo do neke koristi od toga primili smo gol. Pokušavali smo, jer jedan gol ne odlučuje meč ako dobro reaguješ, ali mi smo primili drugi gol. Ni tada nije bilo gotovo, ali nastavilo se onako kako je Votford želeo. Sasvim su zasluženo pobedili i meni ostaje samo da im čestitam“, rekao je Klop u izjavi za Skaj sport posle meča.

Na konstataciju da je sve vreme govorio igračima da se kreću brže i da njegov tim nije bio dobar u napadu onoliko koliko je navikao navijače, a da je u odbrani izgledao dosta ranjivo, Klop je rekao:

„Da to je bila poruka. Ali, danas igra jednostavno nije ‘kliknula’. Možete da napišete knjigu na temu kako izgleda kada stvari ne funkcionišu. Postalo je jasno u nekom trenutku da ćemo da izgubimo i onda smo samo to čekali. Kada izgubite utakmicu jasno je da ima mnogo stvari koje niste uradili dobro. I bolje da izgubš tako, jer kada igraš na najvišem nivou i izgubiš jer nisi imao sreće to je teško objasniti i promeniti. Sada ima imamo mnogo toga o čemu možemo da razgovaramo, stvari koje treba a promenimo i da na taj način napredujemo što svakako može samo da pomogne „.

Klop je ocenio da svi timovi u nekom trenutku imaju određeni pad forme, ali da to ne znači da moraju da izgube utakmicu.

„Ali, kada dođemo do lagodne pobede ne ulazimo u sledeći meč misleći da će biti lako. Tako ni kada ne ide u jednom meču ne mislimo da ćemo izgubiti u sledećem. Uvek između utakmica imaš šansu da promeniš neke stvari. Siguran sam da će sada mnogi da kažu da su znali da će ovo da se desi. Pa, čestitam im na tome. Ja nisam video“, rekao je Klop.

Nemac je rekao da niko u timu neće biti opterećen time što sezonu u Premijer ligi neće završiti bez poraza:

„Nismo pohlepni. Ne možeš da dođeš do rekorda ako ti je to najvažnije i samo to želiš da postigneš. Rezultat dolazi sa dobrom igrom, a mi večeras nismo dobro igrali i to je ono što mene brine i o čemu ja razmišljam, a ne to što nećemo biti najbolji tim u Premijer ligi ikada. Od sada možemo da počnemo novi niz ako hoćemo. Ali, noćas nismo bili dovoljno dobri i to moramo da priznamo“.