Prekid fudbala do septembra?

Bundesliga 14. mar. 202020:21 > 20:23
Podeli:
Catherine Ivill/Getty Images

Ljubitelji fudbala širom Evrope možda će morati da se pomire sa činjenicom da svoj omiljeni sport neće moći da prate sve do septembra.

Sve veće evropske lige – Premijer Liga, La Liga, Liga 1, Budnesliga – privremeno su suspendovale svoja takmičenja zbog pandemije koronavirusa, sa namerom da ih nastave početkom aprila.

Eminentni britanski list „The Independent“ izvestio je da je skori povratak fudbala na stadione, sa prisustvom navijača ili bez njih, krajnje neizvestan, te da bi prekid takmičenja mogao da traje sve do septembra.

Taj list se pozvao na informacije članova britanske Vlade, koji su na takozvanom „KOBRA“ sastanku u četvrtak diskutovali o Convid-19.

Na sastanku su se našli premijer, visoki funkcioneri tajnih službi, vojske i zdravstvenih institucija. Donesen je zaključak da je situacija potcenjena, kao i uticaj koji ona ima na sport.

Na Ostrvu su mečevi bivali odigrani uz prisustvo publike i kada je utakmica osmine finala Lige šampiona između Pari Sen Žermena i Borusije Dortmund, na primer, bila održana bez prisustva navijača.

Iako je planirano da Premijer liga nastavi da se održava od 4. aprila, „Independent“ je citirao neimenovani izvor sa sastanka „KOBRA“, koji je rekao:

Misao da će tada ponovo početi da se igra je smešna“.

UEFA će se u utorak sastati sa predstavnicima nacionalnih Saveza, kako bi diskutovala o daljim merama. Jedna od tački dnevnog reda biće i moguće odlaganje Evropskog prvenstva za narednu godinu, kao i prekid Lige Šampiona i Lige Evrope. FIFA je u petak dala preporuku da se utakmice u martu i aprilu otkažu.