Pikford na boksu, Anćeloti kritikuje premijera

Premier League 14. mar. 202022:49 > 22:56
Podeli:
Francesco Pecoraro/Getty Images

Karlo Anćeloti kritiovao je premijera Ujedinjenog kraljevstva Borisa Džonsona zbog njegovog blagog stava o koronavirusu nakon što je golman njegovog tima i reprezentacije Engleske u petak otišao da gleda boks.

Prvi čuvar mreže Evertona i reprezentacije Engleske Džordan Pikford u petak je viđen na bokserskom događaju iako je prvi tik Karamela dobio slobodno jer su treninzi otkazani.

Igračima je rečeno da ostanu kod kuće u samoizolaciji jer je jedan od igrača imao simptome koronavirusa.

Pikford je i sam potvrdio da, suprotno pisanjima medija nije u samoizolaciji pa se očigledno potrudio da to i pokaže odlaskom na boks meč.

„Bio sam sa porodicom na bokserskom događaju. Nedavno je boks klub iz mog kraja imao požar i u saradnji sa mojim sponzorima pomogao sam im da stanu na noge. Ovde je mnogo mladih boksera koji treniraju, to pomaže i lokalnoj zajednici. Obećao sam im da ću doći, ali sam pre dolaska razgovarao sa klupskim lekarom da bih bio siguran da je to u redu“, poručio je Pikford.

Nakon toga se oglasio i Karlo Anćeloti koji je situaciju prkomenatrisao za Gazeta delo Sport uz kritike na račun Borisa Džonsona.

„Zapravo nismo u pravoj samoizolaciji, ali sprovodimo preventivne mere nakon što je jedan naš igrač imao temperaturu. On je sada dobro, nema više temperaturu i to je najvažnije“, rekao je Anćeloti.

„Pratio sam na televiziji konferenciju Borisa Džonsona. Meni izgleda kao da on još uvek ne shvata svu težinu situacije“, kaže Anćeloti.

„Premijer liga je pauzirana, bilo je i vreme. Bila je to ispravna odluka u ovim okolnostima. Nismo mogli da nastavimo. Zdravlje je najvažnija stvar za sve, za timove, navijače, medije, sve koji rade u fudbalu“, dodao je menadžer Evertona.

„U teoriji, trebalo bi da se vratimo treninzima 22. marta, ali ako se situacija pogorša, kako možemo uopšte da razmišljamo o tome. Ako se koronavirus i dalje bude ovako širio, ne može da se nastavi sa fudbalo. Iskreno, uopšte me i ne zanima. Fudbal je u ovom trenutku potpuno nebitan i skoro da me nervira što se toliko priča o tome kada smo suočeni sa ovakvom tragedijom koja se odvija pred našim očima. Ovo je pandemija, situacija koju niko od nas nije iskusio ranije“, dodao je Anćeloti koji je imao i poruku za svoje zemljake u Italiji koja je izuzetno teško pogođena koronavirusom.

„Italija mora da shvati da je krajnje vreme da se prestane sa površnim razmišljanjima. Ljudi moraju da poštuju naređenja da ostanu kod kuće, moraju da pokažu da poštuju i sebe i druge“.