"Arsenal? Ja plačem zbog poraza, saigrači se smeju…"

Premier League 25. mar 202017:21 > 17:28
Podeli:
Shaun Botterill / Staff/Getty Image

Španski fudbaler Sesk Fabregas otkriva da je 2011. napustio Arsenal i vratio se u Barselonu zato što Tobdžije nisu imale najviše ambicije.

Sjajni vezista stigao je u severni London 2003. godine, kao izdanak La Masije, i Arsenal je njegov prvi klub u seniorskoj karijeri.

Tokom osam godina u timu bio je jedan od najboljih igrača, dobio je i ulogu kapitena kao 21-godišnjak, ali su trofeji izostali.

Kao kapiten, uvek sam osećao veliki pritisak. Taj tim je morao da osvoji nešto i sve sam dao zbog toga. Svaki put kad bismo izgubili plakao sam kod kuće. Nisam mogao da spavam noćima. Ali kada bih slomljen ušao posle poraza u klupski autobus, čuo bih saigrače kako se smeju i dogovaraju gde će u provod„, rekao je Fabregas u razgovoru za Arseblog.

Sadašnji igrač Monaka sa Arsenalom je osvojio samo FA kup i Komjuniti šild.

Igrali smo predivan fudbal i u tome sam uživao, ali sam stavio preveliki pritisak na sebe da preuzmem odgovornost i učinim sve kako treba, da sam se u jednom trenutku osetio usamljeno. U poslednje dve-tri godine, imao sam osećaj da su jedino Van Persi i Nasri na mom nivou, mentalno i tehnički. Ne bih da budem arogantan, to je ono što sam u tom trenutku osećao„.

Čelnici nisu pokazivali ambiciju da dovedu adekvatna pojačanja i oforme tim kadar da napadne titulu u Premijer ligi.

Bio sam mentalno i fizički ispražnjen, znajući da sam dao sve, a da klub nije uspeo da dovede prava pojačanja. Na to dodajte ponašanje pojedinih igrača, koje mi je smetalo i raskid sa Arsenalom bio je izvestan. To me nateralo da pomislim da želim da probam nešto drugačije. Inače, nikad ne bih napustio Arsenal tada„, zaključio je 32-godišnji Španac.

Fabregas se 2014. vratio na Ostrvo, ali u redove Čelsija. Kao član Plavih uzeo je dve Premijer lige, FA i Liga kup.