"Čelsi treba da se drži Kepe"

Premier League 29. mar 202012:32 > 12:35
Podeli:
Clive Mason/Getty Images

Nekadašnji golman Mančester junajteda, Aston Vile i nakratko Čelsija Mark Bosnič govorio je o situaciji u klubu sa Stamford Bridža, a naročito o tome kako će se razvijati priča sa čuvarima mreže u tom londonskom klubu.

Prvi golman “Plavih” je Španac Kepa Arisabalaga, a obeštećenje koje je Čelsi Atletik Bilbaou platio za njega najviše je u istoriji fudbala. Ipak, menadžer Čelsija Frenk Lampard imao je šta da zameri 25-godišnjem Špancu, pa je na pet mečeva nastupio rezervni golman Vili Kabaljero.

Prethodnih dana se govorilo da bi Čelsi vrlo lako mogao da se odrekne usloga najskupljeg golmana u istoriji, a kao njegova zamena spominjao se čuvar mreže Milana Đanluiđi Donaruma.

Tu situaciju komentarisao je i 48-godišnji Bosnič.

Ja sam možda u manjini – smatram da golmani treba s vremena na vreme da se menjaju. Golmanska pozicija je ista kao i svaka druga, mora da postoji borba za mesto u timu. Kod Kepe je zbog cene koja je za njega plaćena nešto drugačije, ali treba imati na umu da Lampard nije taj koji ga je doveo u klub”, izjavio je nekadašnji australijski reprezentativac Mark Bosnič.

Prirodno je razmišljati o drugim igračima, ako niste zadovoljni partijama onih koje imate u timu. Frenk je apsolutno imao pravo da ga izostavi iz tima na nekim mečevima. Teško je naslediti Petra Čeha koji je branio u najuspešnijoj eri u istoriji kluba. Mislim da Čelsi ipak treba da ima strpljenja sa Kepom, mislim da će kada dobije punu šansu imati još bolje partije nego što ih ima do sada. Ne treba zaboraviti da je za golmana on i dalje veoma mlad”, dodao je bivši golman.