Real upozorava Junajted na Valverdeovu klauzulu

Premier League 31. mar 20209:19 > 9:21
Francois Nel/Getty Images

Mančester Junajted je navodno zainteresovan za urugvajskog fudbalera Federika Valverde, ali Real nije voljan da sluša ponude. Deluje i da se madridski klub dobrano zaštitio ugovorom kog je Fede potpisao.

Ove sezone Federiko Valverde igra odlično za Real. Ovaj 21-godišnji Urugvajac je potpuno istisnuo Luku Modrića iz tima, a igrao je na 32 utakmice u svim takmičenjima, postigao je dva gola uz četiri asistencije.

Odlične partije ovog fudbalera su zapale za oko čitavoj Evropi, a kako Mančester Junajted ima princip dovođenja mladih fudbalera taj klub je stao u red onih koji su zainteresovani da dovedu Fedea. Ipak cena bi mogla da bude prevelika za klub sa „Old traforda“.

Valverde ima ugovor čak do 2025. godine, a u njemu je otkupna klauzula od čak 500 miliona evra što Valverdea maltene čini nedostupnim za transfere.

Ovaj Urugvajac kog u Engleskoj porede sa Stivenom Džerardom je ponikao u Penjarolu, prešao je u Real 2016. godine, bio je u Realovoj Kastilji, zatim pozajmljen Deportivu, dok Real na Fedea Valverdea računa kao na prvotimca od leta 2018.