Gazda Spursa poslao zaposlene na odmor

Premier League 31. mar 202012:38 > 12:44
Shaun Botterill/Getty Images

Vlasnik Totenhem Danijel Levi je odredio prinudni odmor za preko 500 radnika zaposlenih u klubu koji nemaju veze sa fudbalom. To je učinjeno kako bi im poslovi opstali u momentu krize izazvane pandemijom virusa COVID-19 rečeno je iz londonskog kluba.

Uz prinudni odmor svi zaposleni u Totenhemu će imati i smanjenje plate od 20 odsto, uz meru prinudnog odmora kako bi njihova radna mesta bila sačuvana.

Isto je inače nedavno uradio i Njukasl Junajted, a sve po preporuci britanske vlade.

Povezano

 „Količina posla u klubu je bitno opala, neki od naših navijača su izgubili poslove i većina je zabrinuta za budućnsot. Naši sponzori će biti zabirnuti zbog svojih poslova, a medijski partneri ne znaju kada ćemo igrati utakmice i da li ćemo moći da ih igramo pred navijačima. Klub ima i godišnje trškove koji iznose stotine miliona funti„, rekao je vlasnik Spursa Danijel Levi.

Videli smo da najveći klubovi poput Barselone, Bajerna i Juventusa smanjuju troškove. Mi smo napravili tešku odluku da bismo sačuvali radna mesta pa će direktorima i radnicima biti umanjene zarade za 20 odsto u aprilu i maju„, dodao je Levi.

Inače mnogi klubovi su odlučili da ne smanjuju igrače svojim zaposlenim radnicima koji nemaju veze sa fudbalom već baš fudbalerima. Više je takvih primera iz Nemačke kao i iz Barselone.