Širer: Bio sam 90% siguran da idem u Mančester Junajted

Premier League 5. apr 202022:18 > 22:22
Stu Forster/Getty Images

Nekadašnji igrač Njukasl Junajteda Alan Širer je govorio o momentu kada je imao dilemu da li da pređe iz Blekburna u Mančester ili Njukasl Junajted. Te dve ekipe su tada predvodili veliki menadžeri Aleks Ferguson i Kevin Kigen.

Posle Sautemptona i Blekburna bilo je jasno da Alan Širer 1996. godine mora da promeni sredinu. Otišao je u Njukasl za rekordnu sumu, a posle toga je deceniju proveo u klubu za koji je navijao kao dečak.

Pričao sam sa Kevinom Kigenom i Ser Aleksom Fergusonom istog dana. Video sam Kigena ujutru i razgovori su zaista prošli veoma dobro. Kevin je onda otišao i došli su ljudi iz Mančestera, a sa njima je bio Ser Aleks. Prvo pitanje mu je bilo da li je došao prvi ili drugi. Rekao sam mu da je drugi na šta je odgovorio kako onda nema šanse„, svedoči Alan Širer u razgovoru sa Garijom Linekerom.

Hteo je prvi da me vidi i bio je razočaran. Razgovori su prošli dobro, bili su pozitivni i bio sam impresioniran onime što je rekao. Morao sam da odlučim i bio sam 90% siguran da idem u Mančester Junajted. Zvao me opet Kigen i hteo je opet da me vidi i onda sam pomislio da idem nazad u Njukasl. To je klub za koji sam uvek navijao. Ne žalim, uradio bih isto ponovo„, rekao je Širer.

On je rekao i da je Seru Aleksu samo ostavio poruku kako se dogovorio sa Njukasl Junajtedom, a da zatim nikada nije dobio odgovor.

Širer je postao najbolji strelac u istoriji Premijer lige sa 260 golova, kratko je vodio ekipu u kojoj je proveo deceniju kao igrač, a sada je stručni konsultant i tv lice što mu čini se ide odlično.