Farke: Niko ko je zdrav ne treba da se žali

Premier League 7. apr 202018:23 > 18:33
Podeli:
Jordan Mansfield, Getty Images Sport

U intervjuu za klupski sajt, menadžer Noriča Danijel Farke rekao je da se nada da će svi igrači iz ove situacije izvući najbolje moguće.

Danijel Farke se sa porodicom tokom ove prinudne pauze nalazi u Nemačkoj.

„Dobro sam kao i svi oko mene, tako da ne možemo mnogo da se žalimo. Naravno, veoma je čudno i ludo je vreme i niko nije navikao na ovakve uslove, niko nije naviknut na izolaciju i potpuni izostanak društvenog života. Nije lako, ali ne želim da se žalim jer ima mogo onih koji se zaista muče“, poručio je Farke.

„Za mene je normalno da svakako deo posla obavljam od kuće. Iako ne možemo to da radimo zajedno, svakako imamo mnogo posla. Sada imamo vremena da analiziramo dosadašnji deo sezone mnogo detaljnije nego ranije. U stalnom smo kontaktu kako bismo bili spremni da se vratimo na teren. Važno je da se radi individualno na programima treninga koje su igrači dobili, važno je da su uvek u kontaktu sa stručnim štabom kako bismo znali da donosimo dobre odluke u svakom trenutku“, kaže menadžer Kanarinaca.

Ipak, svetsan je Farke da ne može sve da se svede samo na treninge kod kuće.

„Logično je da u ovakvim uslovima imate i neke privatne obaveze. Moja deca su stalno kod kuće pa sam im nekada učitelj. Svi bismo mi voleli da što pre nastavimo sa normalnim radom i životom, ali sada imamo malo više vremena za stvari za koje ga inače nemamo, a to se odnosi i na posao i na porodicu. Mislim da je izuzetno važno da se slobodno vreme dobro iskoristi sa porodicom jer to je nešto za šta u normanim uslovima nemamo dovoljno vremena. Treba u ovome potražiti i nešto pozitivno. Važno je imati na umu da je nekim ljudima daleko gore i niko ko je zdrav ne bi trebalo da se žali u ovom momentu“, poručio je Nemac.