Roman zasenio pohlepne vlasnike PL klubova

Premier League 10. apr 202012:26 > 12:34
Clive Rose / Staff

Proteklih desetak dana mnogo se pričalo o bogatim vlasnicima premijerligaških klubova koji koriste aktualnu krizu kako bi otpustili velik broj radnika, ali jedan čovek je mnoge zasenio.

Reč je o gazdi Čelsija, Romanu Abramoviču.

Ruski milijarder, već više od 15 godina vlasnik Plavaca, nije ni pomišljao da otpušta klupsko osoblje sledivši primer dva mančesterska kluba Junajteda i Sitija. Abramovič je otišao i korak dalje, ističe se nizom sjajnih poteza kojima je oduševio navijače londonskog kluba, ali i širu sportsku javnost.

Naime, Abramovič od igrača nije tražio da pristanu na smanjenje plata, već je na isti način tretirao i obične zaposlene zadržavši ih na punoj plati u ovom teškom razdoblju. Ruski vlasnik Plavaca zatim je otvorio klupski hotel za medicinsko osoblje državnog Zavoda za zdravstvo čiji članovi mogu besplatno da koriste usluge luksuznog smeštaja dokle će god za time bude bilo potrebe. Ni to nije sve – Roman je zdravstvenim radnicima osigurao svakodnevne obroke kako se za taj aspekt ne bi morali sami da se brinu. 

Čelsi je zatim otvorio Internet kurseve kojima se pomaže maloletnoj deci, a istovremeno klub je odlučio da donira značajne količine novca Udruženju za zaštitu žena od nasilja. 

Svoj udeo imaju i igrači koji su zajedničkim snagama prikupili finansijska sredstva i redovito pomažu razna humanitarna udruženja. Takođe, klupske legende ponudile su svoju pomoć starijim sugrađanima koji ne smeu da se kreću u javnosti zbog veće opasnosti od zaraze koronavirusom.

Dok su pojedini milijarderi vlasnici neprijatno iznenadili javnost, u Londonu se razvila jedna lepa priča koju potpisuje Roman Abramović.