Skols: Milan, Barsa, Real? Bio sam u najvećem klubu

Premier League 11. apr 202010:44 > 10:46
Podeli:
Bryn Lennon/Getty Images

Nekadašnji vezista Mančester Junajteda Pol Skols je za radio BBC pričao o tome zašto nikada nije napustio klub, a govorio je i o preranom povlačenju iz reprezentacije Engleske.

Pol Skols je čitavu karijeru posvetio Mančester Junajtedu. Tu je počeo da igra fudbal kao dečak, a zatim je od 1993. do 2013. bio igrač. Interesantno je da je u Junajtedu imao dva mandata jer je 2011. završio ugovor, ostao je trener a zatim se u januaru 2012. ponovo zaigrao.

Nikada nisam bio svestan da me je iko želeo. Imao sam samo jedan poziv agenta, koji me je zvao dok sam bio na Evropskom prvenstvu 2000. godine i pitao me je da li bih išao u Inter. Niko me ništa nije pitao posle toga. Igrao sam za klub za koji sam navijao kao dečak, osvajali smo trofeje stalno. Da mi je menadžer rekao da me ne želi otišao bih ali nije bilo potrebe misliti o Barseloni, Realu ili Milanu jer sam već bio u najvećem klubu na svetu svakako„, rekao je Pol Skols.

Skols je za Englesku igrao samo tri puta na velikim takmičenjima, 1998. na Svetskom kupu, 2000. i 2004. na Evropskim prvenstvima. Tada je igrao na levoj strani veznog dela terena kako bi Stiven Džerard i Frenk Lampard kontrolisali sredinu, a Pol se povukao iz reprezentacije sa samo 29 godina.

Nisam uživao da svakog leta odsustvujem šest nedelja od porodice. Nikada nije problem bio to što sam igrao na levoj strani. Moja forma nije bila najbolja u reprezentaciji i Stiven i Frenk su bili vrhunska klasa i to je bila lična odluka da se povučem. Žalim što sam napustio Englesku tako rano. Igrao sam za Junajted i Aleks Ferguson je hteo da igram dobro i u 30-im godinama i trebala mi je druga pozicija. Povukao sam se pozadi i kontrolisao sredinu, a taj igrač nikada nisam bio u nacionalnom timu. Poslednjih šest godina karijere sam igrao tu i tu sam najviše uživao„, kaže Skols koji dodaje i da je razmišljao o povratku u reprezentaciju.

To je bilo pre Južne Afrike. Igrao sam dobro te sezone a ostali su imali problema sa povredama. Fabio Kapelo me je hteo i zvao me je Stjuart Pirs koji je bio u stručnom štabu. Razmišljao sam ali sam odlučio da to nije dobro. Nisam igrao u kvalifikacijama dok su ostali momci bili tu i takođe su žrtvovali vreme sa porodicama. KApelo me nije zvao, a možda bi bilo drugačije da jeste. Da li je to nešto zbog čega žalim? Verovatno da jer sam igrao dobro„, kaže Skols.