Poruka iz Gabona: Obamejang mora u ambiciozniji klub

Premier League 11. apr 202014:22 > 14:24
Julian Finney/Getty Images

Pjer-Emerik Obamejang je trenutno najvažniji igrač Arsenala, ali kako stvari stoje ne deluje da bi mogao u ovom klubu da dođe do trofeja i velike slave. Iz Gabona mu poručuju da treba da promeni klub.

S obzirom na to da Pjer-Emeriku Obamejangu ugovor sa Arsenalom ističe na kraju sezone 2020/21, on bi mogao da traži transfer već narednog leta. Tako bi Arsenal uspeo da zaradi nešto na gabonskom napadaču, a sa druge strane bi i Obamejang bio zadovoljan jer drugi klubovi ne bi trošili abnormalno veliki novac na obeštećenje za njega.

Nedavno je menadžer Arsenala Mikel Arteta rekao da Obamejang mora da ostane po svaku cenu, a iz Pjer-Emerikove domovine ga pozivaju da promeni klub.

Trenutno je u Arsenalu i ništa nije osvojio i to je kolektivni neuspeh. Neću da kažem da Arsenal nije ambiciozan, ali taj klub nema ambicije u Evropi„, rekao je predsednik Fudbalskog saveza Gabona Pjer Alan Munguengi.

Obamejang je prošle sezone dao 22 gola u Premijer ligi dok je ove dao 20 golova kada se računaju sva takmičenja. Zato su za njega zainteresovani velikani poput Intera i Barselone.

Ako bi mogao da obezbedi ugovor sa ambicioznijim klubom sigurno bi se tamo snašao. Svi ljudi iz Gabona bi voleli da vide Obamejanga na tom nivou i tu bi mogao da završi karijeru u velikom klubu sa nekim velikim trofejom„, kaže Munguengi.

Napadač iz Gabona je u Arsenal došao iz Borusije Dortmund za 56 miliona funti u januaru 2018. godine, a od tada su „tobdžije“ itgubile finale Liga kupa i Lige Evrope.